«Дочка приймала біженців»: тренер Ісландії пояснив слова про Ізраїль та висловився про війну в Україні

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
476
2 голоси
«Дочка приймала біженців»: тренер Ісландії пояснив слова про Ізраїль та висловився про війну в Україні
Оге Харейде. Фото: Google
Наставник збірної Ісландії Оге Харейде висловився щодо війни в Україні та Ізраїлі, пояснивши свої слова перед півфінальним матчем плей-оф за вихід на Євро-2024.

Оге Харейде перед матчем проти Ізраїлю потрапив у скандал, коли заявив, що йому не подобається, як солдати країни суперника воюють у секторі Газа.

Перед зустріччю з Україною фахівець не став вибачатися, але пояснив, чому сказав саме так.

«Я сказав те, що думаю, і ніхто мені цього не заборонить. Мені не подобається політика Ізраїлю проти цивільного населення палестинців у секторі Газа. Нічого проти ізраїльських футболістів я не мав».

Також тренер розповів, що його дочка приймала біженців з України.

«Щодо війни в Україні, то мені шкода українців, які проходять через страждання. Моя дочка у своєму будинку приймала біженців з України, і мені шкода, що їм довелося залишити свою країну через атаку іншої держави. Жахливо, що таке відбувається у сучасному суспільстві», – сказав Харейде у коментарі Mbl.is.

  • Збірна України під керівництвом Сергія Реброва пройшла Боснію і Герцеговину (2:1) у півфіналі плей-оф відбору до Євро-2024.
  • У фіналі стикових матчів Україна 26 березня у польському Вроцлаві на Міському стадіоні зіграє проти Ісландії, яка у паралельному матчі в гостях розгромила Ізраїль (4:1).
  • Якщо команда Сергія Реброва зможе вийти на чемпіонат Європи, то потрапить у групу з Бельгією, Словаччиною та Румунією.