Опухле лице, зірваний трансфер і неповернення в Україну: ексзірка збірної, Динамо і Шахтаря розкрив свою драму

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1631
2 голоси
Опухле лице, зірваний трансфер і неповернення в Україну: ексзірка збірної, Динамо і Шахтаря розкрив свою драму
Жуніор Мораес. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
Бразильсько-український екснападник Динамо, Шахтаря та національної збірної України Жуніор Мораєс, який покинув Корінтіанс, прокоментував свою ситуацію та можливість повернення в Україну.

36-річний форвард Жуніор Мораєс із літа 2023 року перебуває без клубу після того, як покинув Корінтіанс. Футболіст пояснив причини такої ситуації.

«Я розумів, що перебуваю на межі свого емоційного виснаження. Мені потрібно було знизити це божевілля, подбати про цю частину. Це був момент, якого я ніколи не переживав. Було важливо залишатися зі своєю сім'єю, якомога далі не тільки від інших, а й від вимогливості до себе».

Мораєс зазначив, що йому було важко психологічно.

«Це були 12 років, коли я добре виступав, і коли я приїхав до Корінтіанса, я пройшов через дуже важкий етап. Попри те, що я був у великому клубі, мої вимоги до себе були надмірними».

Також форвард розповів, що міг опинитися у ФК Париж, однак цей перехід зірвався.

«Останні чотири місяці я наполегливо тренувався, щоб влаштуватися в іншому клубі й продовжувати грати. Я прагну забивати голи. Мій початковий план полягав у тому, щоб грати у Франції, у ФК Париж, але коли я приїхав туди, вони змінили те, про що було домовлено, і це не вийшло».

Мораєс повідомив, що його проблеми зі здоров’ям розпочалися через початок великої війни в Україні.

«Коли я був у Корінтіансі, я думав, що це алергія, але одного разу це був біль у колінах, спині, щиколотках. Насправді моє тіло наказувало мені зупинитися, і я цього не розумів. Ніхто там не має досвіду зі спортсменами, які прийшли з війни».

Гравець не став приховувати, що йому довелося приймати спеціальні препарати, аби заспокоїти власну психіку.

«Ми зрозуміли це лише в березні 2023 року. Я приймав кортикостероїди протягом року, і це не спрацювало. Мені потрібно було заспокоїти голову. Сьогодні я старанно тренуюся і змушую дітей бігати».

Також Мораєс поділився, як переживав ситуацію в Україні вже після переходу до Корінтіанса.

«Вони робили все, що могли. Там ніколи не було гравця з історією війни. У мене почалася алергія, обличчя набрякало і довелося їхати в лікарню. Єдиний гол, який я забив, я провів напередодні вечора у лікарні. Коли я давав інтерв'ю, під час перерви, моє обличчя все ще було опухлим».

За його словами, ситуація була насправді дуже серйозною.

«На другий тайм я не вийшов, бо лежав на ношах і приймав ліки в вену. Клуб намагався допомогти. У мене були контакти з неймовірними професіоналами в медичній сфері. Всередині клубу не було психолога, але зовні я займався приватною терапією, щоб спробувати зрозуміти проблему».

Цікаво, що Мораєс не виключає можливості свого повернення до України. ЗМІ навіть сватали гравця до Полісся.

«Я багато думав про те, щоб повернутися. Це місце, до якого я відчуваю прихильність і любов, і де я провів більшу частину своєї кар'єри. До того, щоб стати найкращим бомбардиром в історії чемпіонату України, мені залишилося 22 голи, я був у складі національної збірної».

Однак до стабілізації ситуацій в Україні це навряд чи можливо.

«Я не спав, думаючи про повернення в Україну, але дав обіцянку дружині не ризикувати своїм життям, у мене двоє маленьких дітей, яким ми потрібні. Як би мені не хотілося повернутися, я не можу зараз», – сказав Мораєс в інтерв'ю для видання Globo.

  • Мораєс також додав, що через свій фонд допомагає онкохворим дітям України й відчуває себе послом країни у Бразилії.
  • Зазначимо, що за Корінтіанс (2022-2023 рр.) Мораєс у 21 матчі забив один гол;
  • В Україні він грав за донецький Металург (2011-2015 рр., 70 ігор, 37 голів), Динамо (2015-2018 рр., 85 ігор, 34 голи) та Шахтар (2018-2022 рр., 106 матчів, 62 голи);
  • У 2019 році гравець прийняв українське громадянство та до 2021 року встиг провести за синьо-жовтих 11 матчів (один гол).