Колишнього головного тренера Динамо і Шахтаря прослуховувала спецслужба: фахівець дізнався про це на днях

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
870
3 голоси
Колишнього головного тренера Динамо і Шахтаря прослуховувала спецслужба: фахівець дізнався про це на днях
Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо (Київ)
Колишній головний тренер Шахтаря та Динамо Мірча Луческу відреагував на інформацію стосовно того, що за ним слідкували спецслужби в кінці його ігрової кар'єри та на початку тренерської.

Тренер Мірча Луческу, який нині перебуває у творчій відпустці, відправився на подкаст до Іонеля Стоїки де дізнався, що за його квартирою слідкував Департамент державної безпеки (Securitatea).

Відбувалося це у часи, коли він був граючим тренером Корвінула (1979-1982) та очолював національну збірну Румунії (1981-1986).

«Я не можу в це повірити! Я вперше це чую. Я ніколи не цікавився цими речами, тому що не мав до них ніякого відношення», – відреагував Луческу.

Першим про це дізнався Ромулус Габор, який зняв у Містера ту квартиру після того, як той пішов з Корнівула, а молодий Габор розпочинав там дорослу кар'єру.

«Він зайняв вашу квартиру після того, як ви пішли, і коли деякі люди прийшли робити ремонт, вони виявили у вікнах підслуховуючі пристрої», – згадав ведучий подкасту Стоїка.

Сам Габор також висловлювався стосовно цієї ситуації ще у 2011 році.

«Після того, як дядько Мірча пішов, я переїхав до нього у квартиру. Коли я робив ремонт, мій друг знайшов у вікні пластикову коробку, розміром із запальничку, зачеплену за якісь дроти».

За його словами, він навіть сам не здогадався, що зайшов секретний пристрій для запису.

«Він викинув її, не здогадуючись, що там є пристрій, за допомогою якого вони слухали Луческу в будинку. А наступного ранку мене викликали в Секурітате, моя вагітна дружина і друг вже були в різних кімнатах, і вони нас допитували», – наводить слова Ромулуса GSP.

  • Нагадаємо, що останнім місцем роботи Луческу Динамо, в якому він працював з 2020 по 2023 рр. та виграв три трофеї;
  • Також в Україні коуч із 2004 по 2016 рр. очолював Шахтар. Він здобув з «гірниками» 22 титули, в тому числі Кубок УЄФА-2009.