Україна дізналася суперниць у відборі на жіноче Євро-2025: з ким зіграє команда Пятенка

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
120
0 голосів
Україна дізналася суперниць у відборі на жіноче Євро-2025: з ким зіграє команда Пятенка
Жіноча збірна України з футболу. Фото: УАФ
Відбулося жеребкування кваліфікації чемпіонату Європи 2025 з футболу серед жінок. Збірна України потрапила до групи з Вельсом, Хорватією та Косово.

У швейцарському Ньоні 5 березня відбулося жеребкування кваліфікації чемпіонату Європи 2025 з футболу серед жінок. Відбір проходитиме за форматом Ліги націй.

Команди дивізіону В зможуть кваліфікуватися на Євро-2025 через плей-оф відбору. Для виходу в матчі на виліт «синьо-жовті» мусять завершити турнір у топ-3 своєї групи.

За підсумками жеребкування підопічні Володимира Пятенка зіграють у групі з Вельсом, Хорватією та Косово.

  • Кваліфікація жіночого Євро-2025 серед жіночих команд у новому форматі триватиме з квітня до грудня 2024 року та визначить, які 15 команд приєднаються до господині – Швейцарії.
  • У першому раунді плей-оф перші-другі команди ліги А зіграють з командами ліги С. Переможці виходять до другого раунду.
  • Команди дивізіону В гратимуть у плей-оф між собою: чотири переможниці груп та дві найкращі команди на других місцях – проти решти команд ліги.
  • У другому раунді плей-оф переможців розподілять на сім пар. Посів на жеребкуванні визначатиме відбірковий рейтинг Євро-2025.