Колишній тренер Шахтаря – головний кандидат на пост тренера Барселони: каталонці сумніваються у володарі треблу

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
176
0 голосів
Колишній тренер Шахтаря – головний кандидат на пост тренера Барселони: каталонці сумніваються у володарі треблу
Роберто Де Дзербі. Фото: Брайтон
Барселона сумнівається у кандидатурі Хансі Фліка, як заміні Хаві. Каталонський клуб вважає Роберто Де Дзербі головним кандидатом на пост нового тренера.

Близьке оточення президента Барселони Жоана Лапорти вважає, що колишній наставник Шахтаря і нинішній тренер Брайтона Роберто Де Дзербі є найкращим варіантом на наступний сезон.

Попри відсутність досвіду роботи у Ла Лізі, керівництву каталонців подобається його тактична сміливість та уявлення про футбол, яке близьке до традиційних цінностей клубу, повідомляє іспанське видання AS.

Донедавна головним кандидатом на пост головного тренера Барселони був Хансі Флік. Проте зараз клуб має сумніви щодо кандидатури німецького тренера на заміну нинішньому тренеру команди Хаві.

Каталонці вважають, що Фліку бракує досвіду роботи за межами Німеччини. Також клуб хвилює, що тренер не досягнув успіху ніде, окрім Баварії.

Раніше з'явилася інформація, що Барселона не готова платити відступні за перехід Роберто Де Дзербі.

  • Італієць працював у Шахтарі з липня 2021 року до літа 2022-го, вигравши Суперкубок України, після чого він розірвав контракт з «гірниками» і у вересні 2022 року очолив Брайтон.
  • Наразі «чайки» посідають сьоме місце в турнірній таблиці АПЛ, маючи 39 очок за 25 турів.
  • Барселона розташувалася на третій сходинці в Ла Лізі з 57 балами у своєму активі.