«Ми українці, і у нас трішки інший менталітет»: Зозуля пояснив, чому Лунін виграв боротьбу за місце в основі

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
437
1 голос
«Ми українці, і у нас трішки інший менталітет»: Зозуля пояснив, чому Лунін виграв боротьбу за місце в основі
Кепа та Андрій Лунін. Фото: Google
Колишній форвард збірної України Роман Зозуля розповів про те, чому Андрій Лунін, Артем Довбик та Віктор Циганков демонструють гарні результати у Ла Лізі.

Роман Зозуля поділився думками щодо виступів українських легіонерів у нинішньому сезоні чемпіонату Іспанії:

«Ми українці, і у нас трішки інший менталітет, трішки інший характер. Я впевнений, що зараз Кепа не зіграє три гри і повалить кудись в Челсі. Він скаже: «Та я, та в мене статус, я гравець – все». Українці закриють рот і будуть працювати. Взяти приклад Довбика – Артем теж приїжджав не з якимось там статусом – з Дніпра-1. Також дали шанс і Довбик зараз на високому рівні.

Циганков для них теж – Динамо це не Реал, не Барселона, тому, в принципі, трішки може заважало, але він своєю працею доказав, що тут статус – не головне. Головне – виходити на тренування і віддаватись на 100%», – сказав Зозуля в інтерв'ю ютуб-каналу Трендець.

  • Андрій Лунін в нинішньому сезоні відіграв за мадридців у 18 матчах в усіх офіційних турнірах: 14 пропущених голів, вісім поєдинків «на нуль».
  • Віктор Циганков у поточному сезоні провів за Жирону 24 матчі: п'ять забитих м'ячів, три асисти.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону в сезоні 2023/2024 26 поєдинків у всіх офіційних турнірах: 14 голів, сім результативних передач.
  • В Україні Роман Зозуля грав за київське Динамо (51 матч, шість голів, дев'ять результативних передач) та Дніпро (126 матчів, 33 гола, 29 результативних передач).
  • За кордоном, в Іспанії гравець виступав за Бетіс, Альбасете та Фуенлабраду.
  • Останнім клубом 33-річного Зозулі був іспанський Райо Махадаонда: 18 матчів, один гол.