Збірна України з футболу візьме участь у Олімпіаді-2024: формат турніру і дата жеребкування групового етапу

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
2391
2 голоси
Збірна України з футболу візьме участь у Олімпіаді-2024: формат турніру і дата жеребкування групового етапу
Молодіжна збірна України U-21. Фото: Google
ФІФА на своєму офіційному сайті оголосила, що жеребкування футбольних турнірів Олімпіади-2024 заплановано на 20 березня в Парижі. Участь в турнірі візьме і збірна України.

Жеребкування футбольного турніру Олімпіади-2024 відбудеться 20 березня у Парижі, повідомляє офіційний сайт ФІФА.

У змаганні візьмуть участь 16 збірних: Франція – як господар, три команди представлятимуть Європу (Україна, Іспанія, Ізраїль), три – Африку (Марокко, Єгипет, Малі), три – Азію (стануть відомі до 3 травня), дві – Південну Америку (Парагвай, Аргентина), дві – зону КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), одна – Океанію (Нова Зеландія). Також до них приєднається переможець плей-оф між четвертими командами Африки (Гвінея) та Азії.

Зазначимо, що чинний переможець Олімпіади з футболу – Бразилія, яка в Токіо-2020 у фіналі здолала Іспанію (2:1), цього разу вона навіть не пройшла відбір, посівши в Південній Америці третє місце.

  • Формат олімпійського турніру передбачає чотири групи по чотири команди. Дві найсильніші команди квартету вийдуть у плей-оф.
  • Фінал відбудеться 9 серпня у Парижі на стадіоні «Парк де Пренс»).
  • Нагадаємо, що Україна пробилася на турнір завдяки виходу у півфінал молодіжного Євро-2023, де поступилася іспанцям (1:5).