Хацкевич відреагував на першу офіційну поразку на чолі Заглембє: тренер згадав українця

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
536
1 голос
Хацкевич відреагував на першу офіційну поразку на чолі Заглембє: тренер згадав українця
Олександр Хацкевич. Фото: Google
Головний тренер польського клубу Заглембє з міста Сосновець Олександр Хацкевич прокоментував першу офіційну гру команди під своїм керівництвом проти Прушкува (0:1).

У неділю, 18 лютого, Заглембє, який очолює Олександр Хацкевич, поступився Прушкуву (0:1) у матчі 20-го туру другого за силою дивізіону Польщі.

Колишній наставник Динамо вважає, що його команда добре виглядала у цій грі, але недопрацювала у завершальній стадії.

«Важко, звичайно, прийняти цей результат. Начебто, і більше м’ячом володіли, і більше за суперника чинили тиск на ворота, але забракло останнього пасу, а десь – і передостаннього. А так, були непогані виходи до воріт, розкривали фланги».

Білоруський фахівець впевнений, що на результат вплинув і той факт, що у Заглембє у складі зараз багато нових гравців.

«Надто вже просто грали в атаці, не було комбінацій, про які ми з хлопцями домовлялися – створювати більшість на фланзі й через середній і короткий пас входити в штрафний. 

Крім того, не вистачило взаєморозуміння – у команді багато нових футболістів. Той же Полярус із нами провів лише одне тренування. Кирейчик — молодий хлопець, потрібно навчитися правильно його використовувати».

Тренер не виключає, що його підопічним потрібно змінити менталітет, щоб краще виглядати в атаці.

«Футболістів поміняти не важко – важко поміняти їхній менталітет. Навіть у тих хлопців, які були в команді до мого приходу, є страх грати наперед – це було сьогодні видно», – сказав Хацкевич на післяматчевій прес-конференції.

  • Після 20-ти турів Заглембє перебуває на останньому, 18-му місці у турнірній таблиці польського Дивізіону 1, маючи в активі 11 очок.
  • У наступному турі команда з Сосновця на виїзді зіграє проти Жешува. Поєдинок заплановано на 25 лютого. Початок гри о 19:00 за київським часом.
  • Хацкевич досі не здобував перемог на чолі Заглембє. Враховуючи товариські матчі фахівець має такі показники: дві нічиї, чотири поразки.
  • До польського клубу 50-річний білоруський фахівець очолював в тому числі рідне для нього київське Динамо (2017-2019), з яким здобув два Суперкубки України.