«Ненормально для воротаря такого зросту»: ексголкіпер Португалії розкрив, в чому секрет і унікальність Трубіна

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
4946
1 голос
«Ненормально для воротаря такого зросту»: ексголкіпер Португалії розкрив, в чому секрет і унікальність Трубіна
Анатолій Трубін. Фото: ФК Бенфіка
Колишній голкіпер національної збірної Португалії Бету висловився про українського воротаря лісабонської Бенфіки Анатолія Трубіна, оцінивши його головні чесноти.

Ексголкіпер збірної Португалії Бету оцінив вступ Анатолія Трубіна у домашньому матчі проти Візели (6:1) у 22-му турі чемпіонату Португалії.

Експерт назвав головні переваги українського воротаря.

«Це ненормально для воротаря такого зросту (199 см) мати таку «вибуховість». Трубін дуже реактивний і має дуже сильний інстинкт. Якщо м'яч летить у його бік, то дуже важко, щоб він перетворився на гол, хіба що це буде удар у бічну сітку, або влучить у стійку і зайде всередину воріт».

Не залишився поза увагою вже третій сейв Трубіна в цьому сезоні після пенальті, завдяки якому він увійшов в історію клубу та наблизився до рекорду усього чемпіонату.

«В цьому є фізична частина, навчання, математика, але у нього дуже сильний інстинкт, він вірить, що дійсно врятує ворота. Я за кар'єру відбив багато пенальті, бо дійсно вірив, що зможу це зробити. Трубін теж дуже вірить».

На думку Бету, фактор Трубіна у воротах почав тиснути на гравці команди суперника, які виконують пенальті.

«Знання того, що Трубін відбив три останні пенальті з чотирьох чи п'яти, має більший вплив на підсвідомість того, хто буде пробивати наступний. Коли вони стикаються з Трубіним і йдуть за м'ячем, гравці починають думати, що можуть промахнутися», – наводить слова Бету A Bola.

  • Бету у період із 2009 по 2019 рр. провів 16 матчів за збірну Португалії та пропустив десять голів (вісім поєдинків «на нуль»);
  • Трубін в цьому сезоні зіграв за Бенфіку 32 матчі та пропустив 27 голів (12 зустрічей «на нуль»);
  • «Орли» посідають першу сходинку у таблиці чемпіонату Португалії, маючи 55 очок в активі.