Легенди МЮ, колишній гравець Динамо та екстренер Шахтаря: рейтинг найкращих гравців, які ніколи не грали на ЧС

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
168
1 голос
Легенди МЮ, колишній гравець Динамо та екстренер Шахтаря: рейтинг найкращих гравців, які ніколи не грали на ЧС
Каха Каладзе. Фото: Google
Англійське видання FourFourTwo опублікувало рейтинг найкращих футболістів в історії, які ніколи не виступали на чемпіонатах світу. У список потрапив екснаставник Шахтаря Бернд Шустер та колишній футболіст Динамо Каха Каладзе.

Портал FourFourTwo оприлюднив рейтинг найкращих гравців, які ніколи не грали на світовій першості. У нього потрапили ексфутболіст Динамо Каха Каладзе та колишній головний тренер Шахтаря Бернд Шустер.

Видання поставило грузина на 23 місце та пояснило свій вибір тим, що Каладзе найкращий футболіст в історії своєї країни.

«Ймовірно, найкращий гравець Грузії в історії, Каладзе відчув смак слави Серії А та Ліги чемпіонів з Міланом у 2000-х роках. Але універсальний захисник – багаторічний капітан збірної та п'ятиразовий грузинський футболіст року – так і не потрапив на чемпіонат світу.

Його країна була близька до цього, оскільки їй не вистачило шести очок до місця в плей-офф турніру 2002 року».

Відомого німецького фахівця журналісти поставили на 11 місце.

«Чемпіон Європи Шустер має увійти в історію як один з найкращих німецьких гравців усіх часів – але йому так і не довелося продемонструвати свою майстерність на чемпіонаті світу.

Пропустивши турнір 1982 року через травму, Шустер навіть не дав собі шансу дійти до фіналу, пішовши з міжнародного футболу в 1984 році на тлі сварки з тренером збірної Західної Німеччини Юппом Дервалем і партнером по команді Паулем Брайтнером».

У п’ятірці найкращих футболістів, які не грали на ЧС легенди Реала та Манчестер Юнайтед Альфредо Ді Стефано, Джордж Бест та Райан Гіггз.

Топ-5 футболістів, які не грали на чемпіонатах світу

  1. Альфредо Ді Стефано (Аргентина, Іспанія);
  2. Джордж Бест (Північна Ірландія);
  3. Ласло Кубала (Чехословаччина, Угорщина, Іспанія);
  4. Валентіно Мадзола (Італія);
  5. Райан Гіггз (Вельс).
  • Шустер з 2003-го по 2004 рік очолював Шахтар: 36 матчів, 23 перемоги, шість нічиїх та сім поразок, з яким виграв Кубок України.
  • Також він працював у Фортуні з Кельну, Кельні, Хересі, Леванте, Хетафе, мадридському Реалі, Бешикташі, Малазі та Далянь Іфані.
  • Каладзе грав у Динамо з 1998-го по 2001 рр. Він провів за киян 116 матчів, забив десять голів та виграв шість трофеїв.
  • Окрім киян він виступав за тбіліське Динамо, Мілан та Дженоа.