«Явно не те, про що мріяв Хацкевич»: керівник Заглембє оцінив призначення колишнього тренера Динамо

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
254
1 голос
«Явно не те, про що мріяв Хацкевич»: керівник Заглембє оцінив призначення колишнього тренера Динамо
Олександр Хацкевич. Фото: Google
Рафал Коллінз, який є одним з власників Заглембє, прокоментував призначення на посаду головного тренера команди колишнього наставника київського Динамо Олександра Хацкевича.

Олександр Хацкевич волів би очолити більш імениту команду, але прийняв виклик стати головним тренером Заглембє. Так вважає Рафал Коллінз.

«Ми взяли цього «козака» тренером, тому що в нас були такі можливості. Адже клуб, що йде на останньому місці в другому дивізіоні Польщі – це явно не те, про що щодня мріяв Олександр Хацкевич, який раніше тренував таку команду, як київське Динамо, і має досвід матчів Ліги чемпіонів. Але очевидно, що для нього це призначення – величезний виклик».

Один із співвласників польського клубу згадав, як білоруський фахівець провів одну з перших розмов з новими підлеглими.

«Наш новий головний тренер зібрав команду з 20 гравців і сказав кожному з них: «Я не знаю, хто гратиме в наступному матчі, але якщо ти вийшов на поле, то маєш показувати таку гру, щоб я міг розраховувати на тебе й надалі».

Рафал дав зрозуміти, що довіряє Хацкевичу у масштабних трансферних питаннях клубу.

«За чотири тижні ми провели величезну революцію в команді. Ми розірвали контракти з десятьма гравцями, а дев’ять – повернулися. Відбувається величезна перестановка і є ще багато знаків питання. Але Хацкевич знає, що робить», – цитує Коллінза Meczyki.

  • Заглембє зіграло 19 матчів, набрало 11 очок і посідає останнє, 18-те місце в турнірній таблиці другого польського дивізіону.
  • У 20-му турі команда Хацкевича вдома прийматиме Прушкув. Поєдинок заплановано на 18 лютого. Початок гри о 19:00.
  • Окрім Довгого та Сухоцького, у польській команді виступають п’ять українців: Шевченко, Биков, Довгий, Сухоцький і Полярус.
  • До Заглембє білоруський фахівець очолював кіпрську Карміотіссу з вересня по жовтень 2022 року.
  • Українським вболівальникам Олександр Миколайович відомий, як колишній гравець та тренер київського Динамо.