«Він не любить чорношкірих гравців»: колишнього тренера Шахтаря звинуватили у расизмі

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
717
1 голос
«Він не любить чорношкірих гравців»: колишнього тренера Шахтаря звинуватили у расизмі
Фернандо Валенте. Фото: Шахтар
Екстренер молодіжного складу донецького Шахтаря Фернандо Валенте потрапив у скандальну ситуацію, коли колишній гравець клубу Арема заявив, що португальський фахівець расист.

Фернандо Валенте, який свого часу працював головним тренером молодіжної команди «гірників», нещодавно залишив свою посаду наставника індонезійського ФК Арема через те, що його контракт з клубом закінчився.

Але неприємності фахівця тільки почалися. Ексгравець Ареми Ічака Діарра заявив, що це добра новина для клубу, тому що тренер виявляв расизм по відношенню до чорношкірих футболістів.

«Це хороша новина, що Фернандо Валенте пішов. Він нічого не знає про Арему. У цій команді багато гідних гравців, але він не знав, як ефективно їх використовувати.

Він не любить чорношкірих гравців. Такий собі расист. Але моє серце цілком належить Аремі, і я сподіваюся, що вони зможуть уникнути вильоту наприкінці сезону. Проблем у захисті у нас не було, але Фернандо Валенте позбавився мене ні з того ні з сього», – заявив Діарра для Football Tribe.

  • Ічака Діарра був підписаний Аремою влітку минулого року, однак у січні клуб за згодою Валенте відпустив центрбека, який має на рахунку один матч за збірну Малі, до ліванського Аль Ансара.
  • Фернандо Валенте працював у Шахтарі з червня 2019-го по травень 2021-го року.