УЄФА змінив устав, щоб Чеферін залишився на посаді: відомо, як проголосувала Україна за скандальне рішення

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
579
0 голосів
УЄФА змінив устав, щоб Чеферін залишився на посаді: відомо, як проголосувала Україна за скандальне рішення
Александр Чеферін. Фото: Google
Чинний президент Союзу європейських футбольних асоціацій Александер Чеферін зможе вчетверте балотуватися на посаду президента УЄФА. Україна утрималася під час голосування.

Україна утрималася під час голосування на конгресі УЄФА за зміни до уставу організації, які дозволили Александеру Чеферіну знову балотуватися на четвертий президентський термін. 

Перед голосуванням було оголошено, що всі поправки розглядатимуть одним пакетом, а не кожну окремо. Проти такого формату голосування виступили лише Англія, Норвегія та Ісландія, а Україна знову утрималася.

Таким чином Чеферін зможе залишитися президентом УЄФА понад 12 років - до 2031-го. Про це проінформував журналіст Тарік Панья, розмістивши відповідний інформаційний твітт у своєму Х-акаунті.

Однак сам Чеферін повідомив, що не збирається балотуватися на четвертий термін.

«Я вирішив. Я більше не планую балотуватися у 2027 році», - цитує Чеферіна журналіст Sky News Роб Гарріс в мережі Х (колишній Twitter).

  • Александр Чеферін став президентом УЄФА у 2016 році. Словенець очолив організацію після відсторонення француза Мішеля Платіні та обіймав цю посаду два з половиною роки.
  • Потім Чеферін переобирався ще двічі як президент УЄФА - у 2019 та 2023 роках.
  • Згідно з попередніми правилами, президент УЄФА не може обіймати свою посаду понад три терміни.
  • Нові зміни до регламенту УЄФА анулюють будь-який термін до 2017 року, відповідно, і перший термін Чеферіна. Завдяки цьому він зможе балотуватися на виборах у 2027 році.