Неоднозначна суддівська перемога: в Ліверпулі не без проблем розіграли чемпіонський титул IBF

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1747
0 голосів
Неоднозначна суддівська перемога: в Ліверпулі не без проблем розіграли чемпіонський титул IBF
Наташа Йонас та Мікаел Маєр. Фото: Sky Sports
У суботу, 20 січня, чемпіонка IBF у напівсередній вазі Наташа Йонас (15-2-1, 9 КО) перемогла Мікаелу Маєр (19-2, 9 КО) за очками роздільним рішенням суддів. Вердикт рефері викликав величезний резонанс серед боксерської спільноти.

Чемпіонка IBF Наташа Йонас перемогла Мікаелу Маєр у десятираундовому протистоянні за очками роздільним рішенням суддів на M&S Bank Arena у Ліверпулі.

Після матчу Маєр вважала, що зробила достатньо для перемоги, і багато шанувальників боксу в соціальних мережах також вважали, що вона виграла бій.

39-річна Йонас боролася так добре, як могла, враховуючи її вік, невеликий розмір та низьку ударну силу, але Майєр була для неї надто сильною. Її габарити, техніка та безперервні удари дозволяли контролювати бій.

Йонас могла виграти перший раунд з невеликим відривом, але з цього моменту Маєр переслідувала її по рингу, завдаючи важких ударів. Треба віддати належне Йонас, що вона вистояла в останніх двох раундах, тому що вона була вражена сильними ударами.

Суддівські оцінки склали 96-94 та 96-95 для Йонас та 97-93 для Маєр.

Ось що після бою сказала Маєр у ЗМІ.

«Я думала, що зробила достатньо, аби перемогти. Я, можливо, віддала їй перші два раунди, але після цього відчувала, що перевершила її та завдала більше чистих ударів. Сподіваюся, ми зможемо провести реванш для фанів, якщо вони цього захочуть», заявила спортсменка в інтерв’ю Sky Sports Boxing News.

  • Маєр з 2021 по 2022 рр. володіла поясом IBF;
  • Як аматор вона виграла бронзову медаль на чемпіонаті світу 2012 року.