Колишній тренер Усика зрадив Олександра? Непереможний український боксер поставив крапку в питанні

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
10426
0 голосів
Колишній тренер Усика зрадив Олександра? Непереможний український боксер поставив крапку в питанні
Джеймс Алі Башир та Олександр Усик. Фото: K2 Promotions
Український боксер Владислав Сіренко (19-0, 16 КО), який виступає у суперважкій вазі, поділився власною думкою про відносини між земляком Олександром Усиком та своїм американським тренером Джеймсом Алі Баширом.

Боксер Владислав Сіренко висловив власну думку про те, чому колишній тренер Олександра Усика Джеймс Алі Башир вирішив допомагати британцю Даніелю Дюбуа у підготовці до бою зі своїм експідопічним.

Він вважає, що справа виключно у фінансовій складовій, а не у якихось особистісних мотивах.

«Башир – пенсіонер. Людина, що все життя заробляла боксом. Зараз я в нього фактично єдиний боєць. Боєць, який вже два роки не виходив до рингу. Через це в нього є певні фінансові проблеми. Додайте до цього інші проблеми – перш за все зі здоров’ям. А жити за щось потрібно. Платити за все це».

Сіренко впевнений, що Башир не ображений на Усика та його команду через те, що свого часу вони вирішили розпрощатися із ним.

«У нього з‘явилася можливість заробити грошей. А також показати себе, як справжнього майстра. Нічого особистого з командою Усика точно не було. Тим паче, що всі ми бачили, як він там з ними вітався та обнімався. Для американців це нормально. Просто бізнес», – сказав боксер в інтерв’ю НЛПБУ.

  • Нагадаємо, що Усик (21-0, 14 КО) працював із Баширом близько чотирьох років, однак у 2017 році напередодні фінансово-масштабного проєкту «Всесвітня боксерська суперсерія» команда українця звільнила коуча;
  • У серпні минулого року доля звела Башира та Усика знову. Відомий спеціаліст погодився готувати до бою проти чемпіона Дюбуа (22-2, 19 КО). Однак це не завадило українцеві здобути перемогу технічним нокаутом у дев’ятому раунді;
  • Сіренко свій останній бій провів у грудні 2021 року, перемігши технічним нокаутом у шостому раунді земляка Андрія Руденка (35-7, 21 КО).