«Він – брудний боксер»: тренер китайського гіганта дав прогноз на бій Усика і Ф’юрі, розібравши обох чемпіонів

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
17637
0 голосів
«Він – брудний боксер»: тренер китайського гіганта дав прогноз на бій Усика і Ф’юрі, розібравши обох чемпіонів
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Фото: Reuters
Тренер китайського тимчасового чемпіона WBO у суперважкій вазі зростом 198 см Чжана Чжілея (26-1-1, 21 КО) – Шон Джордж – висловився про майбутній бій Тайсон Ф’юрі – Олександр Усик.

Тренер Чжана Чжілея – Шон Джордж – поділився думками про поєдинок між українцем Олександром Усиком (21-0, 14 КО) та британцем Тайсоном Ф'юрі (34-0-1, 24 КО) за звання абсолюта у хевівейті.

Спеціаліст віддав належне майстерності Ф’юрі, підкресливши його основні чесноти. При цьому експерт також вказав, що чемпіон має слабкі місця.

«Говорячи про Ф'юрі, згадують, що він висока, з великим розмахом рук, велика людина, яка може боксувати у стійці правші та стійці шульги. Я погоджуюсь, коли кажуть, що він великий майстер. Жодної неповаги у мене немає. І все ж у його броні багато дірок. Повно. І багато способів це скористатися».

Джордж також, аналізуючи Ф’юрі, зробив акцент на його особливому стилі ведення бою.

«Ф'юрі – брудний боксер. Я не говорю про його рукавички, я говорю про удари головою, я говорю про удари ліктями, про поштовхи зашнурованої частиною рукавичок, я говорю про такі речі. Коли ти маєш справу з Ф'юрі, то очікуєш від нього грубих речей».

Тренеру поки важко спрогнозувати, як пройде головний бій 2024 року.

«Зараз на Ф'юрі чекає ще один складний бій, який матиме інакший вигляд, я б сказав. Як він пройде? Я не знаю. Я просто насолоджуся поєдинком, тому що Усик – просто майстер боксер. Подивимося, що з цього вийде».

Наостанок Джордж розповів й про головні чесноти українського боксера.

«Усик – справді добрий панчер. Не скажу, що він сильний панчер, але у нього працює таймінг та хитрість. Ти не бачиш, як летять удари. Плюс точність. Його удари летять із нізвідки. А такі удари насправді вражають Ф'юрі. Тож цей бій буде цікавий», – сказав тренер в інтерв’ю YouTube-каналу October Red.

  • Усик є чинним володарем титулів WBA, WBO та IBF. В активі Ф’юрі пояс WBС;
  • Зустріч боксерів пройде 17 лютого.