Перший українець, який побив Ф’юрі, згадав перемогу у Донецьку: британець завадив йому виграти Євро

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
791
0 голосів
Перший українець, який побив Ф’юрі, згадав перемогу у Донецьку: британець завадив йому виграти Євро
Тайсон Ф'юрі. Фото: Google
За спогадами Івана Безверхого, у поєдинку з Тайсоном Ф'юрі на аматорському турнірі в Донецьку у березні 2007 року він вивихнув плече, що не дозволило йому виграти чемпіонат Європи.

Український боксер та тренер Іван Безверхий згадав своє протистояння з Тайсоном Ф'юрі, коли британець ще не був всесвітньо відомим спортсменом і чемпіоном планети, а робив лише перші кроки в боксі.

Перша їхня зустріч відбулася 31 березня 2007 року в рамках міжнародного аматорського турніру в Донецьку і, за спогадами українця, бій був вирішальним:

«Так. Donbass Junior Cup був представницьким міжнародним турніром, в якому брали участь юні боксери з більш ніж десяти країн. Так сталося, що в нашому фіналі вирішувалось, яка збірна посяде перше загальнокомандне місце в турнірі - українська чи британська. В підсумку Кубок лишився вдома.

Пам’ятаю, що у мене в цій зустрічі непогано виходило. Зачепив його в ближньому бою і відчув, що починаю перемагати».

Безверхий поділився спогадами про сам фінальний поєдинок і чутками про те, що Тайсон вийшов на бій з ним з переломом двох пальців після півфіналу з Володимиром Бандурою. Також Іван згадав про їхню другу зустріч на чемпіонаті Європи.

«Відверто зізнаюсь, що я про цю травму не чув. Боксував британець обома руками. І, до речі, я отримав травму в поєдинку з Тайсоном Ф’юрі в Донецьку. Вивихнув плече. І саме це стало однією з причин моєї поразки в півфіналі чемпіонату Європи в Сербії за чотири місяці.

До кінця плече за цей час так і не відновив. Тож, якщо британець каже, що причиною його поразки в Донецьку була травма, я теж саме можу сказати це про наш другий бій», – сказав Іван у коментарі сайту Чемпіон.

  • Безверхий переміг Ф'юрі рішенням суддів: 23:10 на користь українця.
  • Після того британець у 2015 році зустрічався з Володимиром Кличком. Тайсон виявився сильнішим після суддівських записок (115–112, 115–112, 116–111).
  • Четвертий бій Ф'юрі проти українця відбудеться 17 лютого – за звання абсолютного чемпіона світу у хевівейті проти Олександра Усика.
  • Безверхий наразі працює тренером у Запоріжжі.