ESPN назвав п’ять боксерів, за якими варто слідкувати у 2024 році: чи є в рейтингу українці

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
471
0 голосів
ESPN назвав п’ять боксерів, за якими варто слідкувати у 2024 році: чи є в рейтингу українці
Джей Опетая. Фото: Getty Images
У переліку п'яти боксерів, за якими варто слідкувати у 2024 році від порталу ESPN, обійшлося без українців, але є син одного відомого боксера.

З десятки найкращиих Р4Р боксерів портал ESPN виокремив перелік з п'яти боксерів, за якими варто слідкувати у 2024 році. У даній підбірці обійшлося без українців, але є три чинних чемпіони світу.

Джей Опетая (24-0, 19 KO) – крузервейт

«28-річний боксер виступає в малопомітному крузервейті, але його здібності вимагають, щоб спорт звернув на нього увагу. Все це було видно, коли у вересні він розібрався з Джорданом Томпсоном.

Щоб по-справжньому реалізувати свій потенціал, Опетаї, швидше за все, доведеться піти второваним шляхом зірок крузервейту, які переходять у важку вагу».

Юнто Накатані (26-0, 19 KO) – легша вага

«25-річний Накатані витривалий і знає, як наносити удари. Він розібрав на частини Молоні своїм комбінованим ударом, а потім ще раз вразив у своєму першому захисті, перемігши у вересні Аргі Кортеса.

Американські фанати боксу звикли прокидатися рано вранці, щоб подивитися на Іноуе, хоча йому знадобився деякий час, щоб набрати обертів у США через час проведення бою. Юнто, звичайно, не на рівні свого співвітчизника, але його теж треба дивитися».

Сабріель Матіас (20-1, 20 КО) – чемпіон світу за версією IBF у другій напівлегкій вазі

«31-річний Матіас зробив ще один крок вперед у 2023 році, провівши свою найкращу кампанію.  Він завоював свій перший титул у лютому, коли розгромив Джереміаса Понсе, і успішно захистив його ще одним захоплюючим поєдинком, перемігши технічним нокаутом Шоджахона Ергашева в листопаді.

Сподіваємось, що 2024 рік стане роком, коли Матіас проведе такий бій, де він зможе по-справжньому продемонструвати свої навички. У 63-кілограмовому дивізіоні виступають Хейні, Гарсія та Теофімо Лопес-молодший».

Тім Цзю (24-0, 17 КО) – чемпіон світу за версією WBO в другій середній вазі

«Ніхто не мав більшого прориву, ніж Цзю, який довів, що він набагато більше, ніж просто боксер з відомим бойовим прізвищем (батько Тіма – російський боксер Костя Дзю, який володіє нерухомістю в окупованому Криму, – прим. СЕ).

У спорті, який страждає від бездіяльності, Цзю провів три бої у 2023 році, у яких він переміг. З кожним наступним поєдинком Цзю виглядав все гостріше, а його покращена здатність вибудовувати комбінації з різноманітними ударами стала очевидною під час перемоги над Мендосою».

Джарон «Бутс» Енніс (31-0, 28 КО) - чемпіон IBF у напівсередній вазі

«Він розпочав рік з перемоги нокаутом над Кареном Чухаджяном, а потім влітку провів вибуховий нокаут Роймана Вілли, який, можливо, став найкращим у його кар'єрі. Джарон – вибуховий панчер з чудовим балансом та швидкими руками. Він може перемогти будь-кого у напівсередній вазі.

Це залишає напівсередню вагу широко відкритою для Енніса. Тепер йому просто потрібні партнери, щоб продемонструвати свій талант. Еймантас Станіоніс та Конор Бенн, безумовно, підходять під ці критерії».

У 2024 році один із головних боїв у боксі відбудеться між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі за звання абсолютного чемпіона світу в хевівейті. Поєдинок коштує 17 лютого в Ер-Ріяді.