«Ці хлопці, вони фанати»: промоутер Усика зізнався, хто зробив можливим бій століття між українцем і Ф’юрі

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
226
0 голосів
«Ці хлопці, вони фанати»: промоутер Усика зізнався, хто зробив можливим бій століття між українцем і Ф’юрі
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Фото: Getty Images
За словами промоутера Олександра Усика Олександра Красюка, бій його клієнта та Тайсона Ф'юрі вдалося організувати через фанатизм влади Саудівської Аравії до великого боксу.

Промоутер Олександра Усика Олександр Красюк розповів, завдяки кому став можливим абсолютний бій у хевівейті між українцем та Тайсоном Ф'юрі.

За словами Красюка, поєдинки такого рівня зазвичай важко організувати:

«Зазвичай ми звикли бачити, що один боєць від однієї промоутерської компанії, а інший – від іншої, тому такий бій дуже важко організувати, підписати контракт і розподілити прибутки. Фанати дійсно страждають від цього».

Втім, як зазначив промоутер, все вдалося завдяки владі Саудівській Аравії, яка протягом переговорного процесу поставила на стіл чималі кошти:

«Але ці хлопці, вони фанати боксу, і вони знають, що хочуть бачити вболівальники, і вони це роблять. Два-три, можливо, п'ять років тому ми навряд чи могли уявити, що раптом всі найбільші бої зберуться в одній кімнаті і відбудуться одразу.

Хто міг уявити, що Деонтей Вайлдер, Ентоні Джошуа, Джозеф Паркер, Даніель Дюбуа, Отто Валлін, Філіп Хрговіч та багато інших битимуться в один вечір», – сказав Красюк у коментарі порталу Boxing Scene.

  • 23 грудня у Ер-Ріяді відбувся великий вечір боксу, де, серед іншого Джошуа переміг Валліна, а Вайлдер програв Паркеру.
  • У цей день у столиці Саудівської Аравії мали боксувати Усик та Ф'юрі, але через ушкодження, які останній отримав у поєдинку з Франсісом Нганну 28 жовтня, бій було перенесено на 17 лютого 2024 року.
  • Переможець бою стане першим з 1999 року після Леннокса Льюїса абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі.
  • Також вперше Усик та Ф'юрі боксуватимуть за одразу чотири пояси: WBC, WBA, WBO та IBF.