Колишній чемпіон світу поставив крапку у скандальному ударі Дюбуа по Усику: чи було це порушення правил

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
31664
0 голосів
Колишній чемпіон світу поставив крапку у скандальному ударі Дюбуа по Усику: чи було це порушення правил
Олександр Усик та Даніель Дюбуа. Фото: Getty Images
Британський ексбоксер Ріккі Хаттон (45-3, 32 КО) прокоментував останній бій Олександра Усика проти Даніеля Дюбуа. Він висловив власну думку про легітимність удару британця у п’ятому раунді.

Колишній чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версіями IBF (2005 та 2007), WBA (2005) та IBO (2007) та напівсередній вазі за версіями WBA (2006) та IBO (2009-2009) Ріккі Хаттон пригадав події останнього бою Олександра Усика проти Даніеля Дюбуа.

Експерт вважає, що британець завдав чистого удару українцю у п’ятому раунді, через який той був змушений довго приходити до тями.

«Озираючись назад на рішення, яке було прийняте проти Дюбуа в бою з Усиком, можна сказати, що його удар було завдано по поясу».

При цьому Хаттон наголосив, що ця ситуація могла трактуватися на розсуд рефері.

«Я не бачив, де рефері сказав, що було законно чи незаконно, коли вони торкнулися рукавицями перед першим раундом. Удар був завданий по поясу. Це справді залежить від того, що сказав рефері на початку бою», – сказав Хаттон в інтерв’ю ICE36.

Скандальний момент бою Усик – Дюбуа:

  • У п’ятому раунді бою Усика проти Дюбуа українець пропустив важкий удар, через який довго відновлювався. Однак суддя не почав відлік, адже, на його думку, удар було завдано «нижче поясу». У підсумку українець переміг технічним нокаутом у дев’ятому раунді;
  • Британець у цьому матчі претендував на титули WBA-Super, WBO, IBF, IBO та The Ring у суперважкій вазі;
  • 23 грудня Дюбуа протистоятиме американцю Джарреллу Міллеру;
  • Усик 17 лютого 2024 року зійдеться із британським володарем титулу WBС Тайсоном Ф’юрі.