Топ-100 найкращих боксерів світу: скільки українців потрапило в рейтинг і хто зайняв перше місце

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
3440
0 голосів
Топ-100 найкращих боксерів світу: скільки українців потрапило в рейтинг і хто зайняв перше місце
Олександр Усик та Василь Ломаченко. Фото: Google
Олександр Усик, Василь Ломаченко, Артем Далакян – таким є представництво у топ-100 чинних боксерів світу незалежно від вагової категорії за версією порталу ESPN.

Портал ESPN оприлюднив свою сотню найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії. Відомо, які до рейтингу потрапили українці і які місця вони займають.

Олександр Усик (чемпіон WBA/WBO/IBF у надважкій вазі) – третє місце (попереднє місце – третє)

«Українець нарешті провів титульний бій у важкій вазі проти когось іншого, а не проти Ентоні Джошуа, і знову довів свою силу, перенесену у важку вагу, нокаутувавши в дев'ятому раунді Даніеля Дюбуа.

Нарешті, в лютому Усик зустрінеться з Ф'юрі в одному з найкращих чемпіонських поєдинків у важкій вазі (на папері) в недавній пам'яті. Усик має шанс закріпити за собою звання одного з найкращих боксерів усіх часів, якщо він зможе перемогти Ф'юрі і стати «абсолютом» у важкій вазі».

Василь Ломаченко – 13 місце (попереднє місце – 14)

«Багато хто вважав, що Ломаченко був надто сильним для бою з Девіном Хейні. Зрештою, Лома боровся за перемогу рішенням суддів над Джамейном Ортісом. Але проти Хейні Ломаченко довів, що він все ще еліта. Він послідовно випереджав Хейні в ударах, як і раніше володіючи своєю фірмовою швидкістю ніг.

Він не заслужив таке рішення суддів, але завоював натовп і показав, що він все ще той самий боєць, який прямує до Зали слави. На черзі бій з Джорджем Камбососом-молодшим у квітні або травні в Австралії за вакантний титул чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі».

Артем Далакян (чемпіон WBA в найлегшій вазі) – 87 місце (попереднє місце – 91)

«Тривале титульне правління українця у вазі до 51 кг продовжиться у 2024 році боєм в Японії. Незважаючи на свій успіх, Далакян, схоже, не перебуває на радарі для об'єднання титулів».

Топ-10 найкращих чинних боксерів світу за версією видання ESPN

  1. Теренс Кроуфорд
  2. Наоя Інує
  3. Олександр Усик
  4. Дмітрій Бівол
  5. Сауль Альварес
  6. Девін Хейні
  7. Артур Бетербієв
  8. Джервонта Девіс
  9. Теофімо Лопес-молодший
  10. Тайсон Ф'юрі

Що цікаво, прийдешній суперник Усика опустився в рейтингу аж на шість сходинок. У попередньому топі він був четвертим.