«Він був на стероїдах»: єдиний в історії абсолютний чемпіон світу в крузервейті і хевівейті шокував заявою

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
337
0 голосів
«Він був на стероїдах»: єдиний в історії абсолютний чемпіон світу в крузервейті і хевівейті шокував заявою
Бій Евандер Холіфілд – Джеймс Тоні. Фото: Getty Images
За словами Евандера Холіфілда, Джеймс Тоні у жовтні 2003 року здобув перемогу над ним нечесним шляхом, використовуючи заборонені медичні препарати.

Колишній абсолотний чемпіон світу в двох вагових категоріях Евандер Холіфілд через 20 років після поєдинку зі своїм співвітчизником Джеймсом Тоні звинуватив останнього у використанні стероїдів.

У дев'ятому раунді того бою команда Холіфілда викинула рушник, але для Евандера це не мало великого значення:

«Це мене не турбувало, тому що суть справи полягала в тому, що вони намагалися прибрати мене з дороги. Я сказав, що Тоні першим прибирає руки, але він не завдавав мені болю».

Наостанок у розмові з YouTube-каналом VLAD TV американець поставив під сумнів чесність перемоги Тоні:

«Ніхто не перевіряв, чи не приймав він стероїдів. Я сказав, що у нього швидкі руки, він мене вдарить, але чому б вам не перевірити це насправді? Звичайно, він був на стероїдах.

Він закінчив тим, що начхав на усіх, хто їх приймав. Він намагався сказати, що нічого не приймав, навіть коли його не звинувачували. У них кожен покривав когось за те, що той зробив щось не так».

  • Тоні та Холіфілд 4 жовтня 2003 року провели нетитульний поєдинок, переможцем якого виявився Джеймс.
  • На початку 2005 року Тоні провалив допінг-тест перед боєм з Джоном Руїсом через використання стероїдів, після чого першого відсторонили від боксу на 90 днів.
  • Холіфілд був беззаперечним чемпіоном у крузервейті наприкінці 1980-х та у хевівейті на початку 1990-х, і є єдиним боксером в історії, який завоював беззаперечний титул у двох вагових категоріях в епоху трьох поясів.