Батько Ф’юрі розповів, як Усик битиме його сина: Джон побачив в українці колишнього абсолютного чемпіона

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
11163
0 голосів
Батько Ф’юрі розповів, як Усик битиме його сина: Джон побачив в українці колишнього абсолютного чемпіона
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Фото: Getty Images
Батько Тайсона Ф’юрі (34-0-1, 24 КО) – Джон Ф’юрі – висловився про майбутній поєдинок свого сина проти Олександра Усика (21-0, 14 КО) за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у хевівейті.

Батько Тайсона Ф’юрі – Джон Ф’юрі – не приховує, що відчуває хвилювання за свого сина перед боєм з Олександром Усиком.

Він порівняв українця із легендарним американським абсолютом у напівважкій вазі Майклом Спінксом (31-1, 21 КО), який утримував свої пояси з 1984 по 1985 рр.

«Звичайно, я турбуюся, що це може бути його перша поразка. Якщо він не робить жодних перебудов, так воно може бути. Усик – це крузер, що роздувся. Він ніколи не нестиме в собі вогневу міць, як у Франсіса Нганну, але він принесе зовсім іншу гру. Він принесе таке, як Спінкс із Джеррі Куні».

Ф’юрі-старший зазначив, чим саме може бути небезпечний Усик.

«Коли він буде сипати та уходити, по ньому буде важко влучити. Поки ти намагаєшся дістатися до нього, щоб донести хоч один удар, він тут, він там, він скрізь. Потрібно бути незручним, змусити опонента дивитись у дзеркало».

На думку експерта, команда українця хоче скористатися ти, що Ф’юрі нині перебуває на спаді кар’єри.

«Якби Тайсон був на піку, Усик не хотів би з ним битися. Ні за титули, ні за що. Він би не вийшов у ринг проти Ф'юрі зі 100% фізичними та психологічними кондиціями. Усик зараз підібрав момент», – заявив він в інтерв’ю YouTube-каналу Seconds Out.

  • Бій Ф’юрі – Усик відбудеться 17 лютого 2024 року;
  • На кону будуть пояси WBA, WBO, IBF та WBС;
  • Цікаво, що Усик, як і Спінкс, із яким його порівняв Ф'юрі-старший, виступав у крузервейті (з 2013 по 2019 рр.), звідки пішов абсолютом, об'єднавши усі пояси у 2018 році;
  • Спінкс був нижче за Куні на вісім сантиметрів (190 проти 198). Усику (191 см) також доведеться боксувати проти вищого Ф'юрі (2,06 м);
  • До речі, американець виграв свій бій у канадця у 1987 році технічним нокаутом у п'ятому раунді;