Бій Усика та Ф'юрі надихнув? Всесвітня боксерська асоціація створить нову вагову категорію

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
2639
0 голосів
Бій Усика та Ф'юрі надихнув? Всесвітня боксерська асоціація створить нову вагову категорію
Олександр Усик и Тайсон Ф'юрі. Фото: Google
На виконкомі Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) одноголосно проголосували за створення нового дивізіону з боксу. У ньому зможе виступати Олександр Усик.

У WBA вирішили сформувати вагову категорію між важким та суперважким дивізіонами. У Всесвітній боксерській асоціації планують залучити до нової категорії боксерів з вагою від 91,2 кг до 101,6 кг.

WBA вважає, що такий крок допоможе уникнути зустрічі боксерів, які мають суттєву різницю в вазі. Про це повідомила пресслужба організації.

«Створення нової ваги в основному допоможе уникнути поєдинків, в яких бійці виходять на ринг з надмірною різницею у вазі, що іноді зустрічається в надважкій вазі, де різниця може становити 9 кг та більше».

Відзначимо, що різниця у вазі між Олександром Усиком, який зможе виступати у новій категорії, та Тайсоном Ф'юрі становить близько 26 кг на користь британця, який важить близько 126 кг.

  • Нагадаємо, що 2020 року WBC вже створила бриджервейт, що має межі від 86,6 кг до 101,6 кг.
  • Рейтинг 15 найкращих бійців нової вагової категорії, швидше за все, буде оприлюднено під час щорічного з'їзду WBA, що відбудеться 11-15 грудня в Орландо, штат Флорида.
  • Бій Усик – Ф’юрі за звання абсолютного чемпіона в хевівейті офіційно відбудеться 17 лютого в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія. 
  • Спочатку поєдинок планували організувати 23 грудня, але через травму «Циганський король» після зустрічі з Френсісом Нганну вирішили перенести.