Скандальний бій Усика і Дюбуа: колишній тренер українця шокував заявою про справжнього переможця поєдинку

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1482
0 голосів
Скандальний бій Усика і Дюбуа: колишній тренер українця шокував заявою про справжнього переможця поєдинку
Бій Олександр Усик – Даніель Дюбуа. Фото: Getty Images
Як вважає Джеймс Алі Башир, він зробив все для перемоги Даніеля Дюбуа над Олександром Усиком, але звитяги не сталося, бо в боксі, як і в усьому світі, багато расизму та ненависті.

Колишній тренер Олександра Усика (2013–2017) Джеймс Алі Башир прокоментував закиди про те, що це нібито він, як один із членів штабу Даніеля Дюбуа налаштував британця бити українця нижче пояса.

Саме такий інцидент стався у третьому раунді бою між боксерами, після чого Усик впав на підлогу, але бій згодом продовжився.

Відео моменту:

Американець свою причетність до даної ситуації відкидає:

«Справа в тому, що в боксі багато расизму. Я не відчуваю нічого поганого стосовно Усика, але мені надходили дзвінки, в яких говорили, що я інструктував Дюбуа вдарити Усика нижче пояса. Я – людина, що вірить у спорт з назвою бокс. Спорт – це не бити іншого хлопця нижче пояса. Усик повинен це знати».

Ба більше, Алі Башир заявив, що нікого ніколи не вчив бити нижче пояса:

«Весь час, коли я його тренував, а це було протягом трьох років, я був його справжнім професійним тренером. І всі три роки я не інструктував його бити будь-якого опонента нижче пояса. Ми сказали Дюбуа працювати по корпусу. Я не говорив йому бити нижче. Я навіть не знав, що це був удар нижче пояса».

У інтерв'ю YouTube-каналу BWTM Sports Gaming Алі Башир зізнався, що зробив все для перемоги британця та заявив, що у Дюбуа її вкрали:

«Якби Усик зробив ту саму річ проти Дюбуа, що б вони зробили? Вони б розцінили це як нокаут на користь Усика. Я підтримую Дюбуа. Я кажу, що в нього законний нокаут, який вони не оголосили. Рефері не зняв бал. Якби це було порушення, чому він не зняв очко або навіть два?».

Фахівець вважає, що суддя не мав права давати можливість перевести дух для українця.

«Усик встав і сказав: «Я готовий». А рефері сказав: «Ні-ні-ні, візьми ще хвилину». Ні, сер, це ж не твоя робота – говорити «взяти ще хвилину». Людина сказала, що готова, значить потрібно було піти зі шляху і дозволити поєдинку продовжитися».

  • 26 серпня цього року Усик переміг Дюбуа нокаутом у дев'ятому раунді та захистив пояси у важкій вазі за версіями WBО, IBF, WBA (Super), IBO.
  • 17 лютого 2024 року в разі звитяги над Тайсоном Ф'юрі українець зможе додати до свого послужного списку пояс WBC, яким нині володіє британець та стати беззаперечним чемпіоном світу.