«Ось чому це такий шикарний бій»: британський тренер назвав єдиний варіант, за якого Усик переможе Ф’юрі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
498
0 голосів
«Ось чому це такий шикарний бій»: британський тренер назвав єдиний варіант, за якого Усик переможе Ф’юрі
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото: Getty Images
Британський тренер з боксу Дейв Колдвелл висловився щодо майбутнього бою між Тайсоном Ф’юрі та Олександром Усиком за звання абсолюта у хевівейті.

Тренер Дейв Колдвелл поділився думою про майбутній поєдинок між британцем Тайсоном Ф’юрі та українцем Олександром Усиком.

Експерт впевнений, що психологічний тиск Ф’юрі на Усика не спрацює.

«Я завжди казав: «Він не залізе Усику в голову». Я не говорю, що він не може його побити. Я про те, що ігри розуму не діятимуть на Усика. А це може справді вплинути на голову Ф'юрі. Така ось штука дуже реальна перед поєдинком».

Колдвелл вважає, що попередня непереконлива перемога Ф’юрі над камеруно-французьким дебютантом хевівейту Франсісом Нганну пов’язана із недооцінкою суперника.

«У випадку Нганну люди недооцінюють ефект сюрпризу. Ми дивилися на Нганну – який він повільний. Насміхалися з його роботи на лапах. Я сам думав, що Тайсон зробить з ним все, що захоче.  Але починається бій – і він зовсім інший. Сюрприз, твою матір!».

На думку тренера, Ф’юрі у протистоянні з Усиком допоможе ведення бою у силовій манері.

«У Ф'юрі є фізична перевага. Просто спиратися на нього, висіти, в'язати, притискати, пресингувати, якщо Усик зблизиться».

Водночас Колдвелл підказав й можливу переможну тактику для Усика.

«Усику потрібно скоротити дистанцію, завдати ударів і вийти з дистанції до того, як він отримає удар у відповідь. Це складно для нього, але може бути, Ф'юрі здав? Ми не знаємо. Ось чому це такий розкішний бій», – сказав Колдвелл в інтерв’ю YouTube-каналу Boxing Social.

  • Нагадаємо, що Ф’юрі у своєму останньому поєдинку здолав Нганну за очками роздільним рішенням суддів. Чемпіон у третьому раунді побував у нокдауні;
  • Бій Ф’юрі – Усик відбудеться 17 лютого 2024 року. На кону будуть пояси WBA, WBO, IBF та WBC.