«Віталій був вишнею на моєму торті»: Льюїс назвав Кличка найрозумнішим боксером, з яким він коли-небудь бився

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
38909
0 голосів
«Віталій був вишнею на моєму торті»: Льюїс назвав Кличка найрозумнішим боксером, з яким він коли-небудь бився
Бій Віталій Кличко – Леннокс Льюїс. Фото: Getty Images
Леннокс Льюїс визнав Віталія Кличка своїм найрозумнішим боксером, адже той дав йому на піку слави закінчити боксерську кар'єру. Через це американець і не захотів проводити реванш з українцем.

Колишній чемпіон світу у важкій ваговій категорії за версіями WBC (1993–1994, 1997–2001 і 2001–2003), IBF (1999–2001 та 2001–2002) та WBA (1999) Леннокс Льюїс розповів про те, хто був його найрозумнішим суперником.

Американець у інтерв'ю журналу The Ring відзначив Віталія Кличка, бій з яким був для Льюїса останнім у його боксерській кар'єрі влітку 2003 року:

«Віталій використав свою незграбність з користю для справи. Всі говорили, що я повинен був битися з ним знову, але він був просто вишенькою на моєму пенсійному торті.

Я вийшов на ринг без попередження, і, незважаючи на те, що був готовий морально, моя фізична підготовка не була ідеальною. Я побив його в найгіршому стані, тому не було потреби в реванші. Він, безумовно, відчув аперкоти».

  • Бій було зупинено лікарем у шостому раунді. через глибоке розсічення над оком українця, Леннокс переміг Кличка технічним нокаутом.
  • Віталій тоді вимагав реваншу, але американець відмовив йому, попри обіцянку перед боєм.
  • Льюїс був останнім абсолютним чемпіоном у хевівейті. Наступним беззаперечним важковаговиком стане Олександр Усик або Тайсон Ф'юрі.
  • Бій даних боксерів відбудеться на початку 2024 року в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді.