«Він переміг Кличка»: олімпійський медаліст назвав трьох найкращих важковаговиків усіх часів

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
709
0 голосів
«Він переміг Кличка»: олімпійський медаліст назвав трьох найкращих важковаговиків усіх часів
Володимир Кличко проти Тайсона Ф'юрі. Фото: Reuters
Мухаммед Алі, Флойд Мейвезер, Тайсон Ф'юрі – таку трійку найкращих важковаговиків усіх часів назвав колишній чемпіон світу американець Антоні Тарвер.

Колишній чемпіон світу та бронзовий призер Олімпіади-1996 Антоніо Тарвер поділився своєю думкою щодо трійки найкращих важковаговиків у історії боксу.

Спочатку американець зазначив, що поразки суттєво не впливають на стан визначних боксерів:

«Якщо ти йдеш на пенсію непереможеним, це чудово, але те, що ти програв великим чемпіонам, не означає, що ти не залишишся в цьому великому списку».

Першим Тарвер відзначив легендарного Мухаммеда Алі:

«Якщо поглянути на Алі, то в його послужному списку були поразки, але він програвав великим легендарним бійцям. Якщо поглянути на його роботу на рингу і поза ним, то я не думаю, що можна поставити когось вище за нього за те, що він відстоював у спорті, боксі і в житті».

Також Антоніо виокремив Флойда Мейвезера, а також Тайсона Ф'юрі:

«Якщо хтось і правий, то це Мейвезер, тому що те, як він займався своєю справою, треба поважати. Але якщо Ф'юрі піде на пенсію непереможеним, то ви повинні поставити його в п'ятірку найкращих бійців усіх часів, особливо важковаговиків усіх часів».

Але, як зазначив Тарвер у інтерв'ю Betway, яке наводить сайт British Boxing News, хоч «циганський барон» і заслуговує на потрапляння до когорти ліпших, але він є лиш одним з найкращих:

«Він переміг Володимира Кличка і потім так довго панував. Він повинен бути там. Я не можу поставити його вище Алі, а потім Мейвезера, але потім ви повинні подивитися на Ф'юрі, на його домінування і заробляння всіх грошей, які він збирається заробити. Він буде одним з найуспішніших бійців в історії».

  • У 34 поєдинках Ф'юрі лише одного разу закінчив бій внічию – з Деонтеєм Вайлдером в грудні 2018 року.
  • Тайсон виявився сильнішим за Кличка у листопаді 2015 року, коли він подолав Володимира одностайним рішенням.
  • Непереможеним закінчив свою кар'єру Мейвезер, який переміг у всіх 50 поєдинках протягом кар'єри.
  • Мухаммед Алі помер у 2016 році у віці 74 років. Той зазнав п'яти поразок у 61 бою.