«Я ставлю на його перемогу»: ексчемпіон світу назвав несподіваного фаворита бою Усик – Ф’юрі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
30249
0 голосів
«Я ставлю на його перемогу»: ексчемпіон світу назвав несподіваного фаворита бою Усик – Ф’юрі
Тайсон Ф'юрі і Олександр Усик. Фото: Reuters
Колишній британський боксер суперважкої ваги Тоні Белью назвав українця Олександра Усика фаворитом бою за звання абсолюта у хевівейті з Тайсоном Ф’юрі.

Ексбоксер Тоні Белью заявив, що бажання чемпіона WBC Тайсона Ф’юрі уникнути бою із володарем титулів WBA, WBO, IBF, IBO Олександром Усиком наштовхнуло його на думку про невпевненість британця у власних силах.

«Завжди вважав, що Ф'юрі буде тим самим бійцем, який переможе Усика. Але він продовжував уникати бою. Це змусило мене думати: «О, значить він щось знає, якщо він тримається від нього подалі». Якщо він намагатиметься побити Усика – він програє. Тайсон не зловить його, він не зможе впоратися з ним».

Експерт припустив, що може допомогти британцю перемогти.

«Якщо Ф’юрі вийде туди й боксуватиме, використовуватиме розмір та дистанцію – він може перемогти, він може перебоксувати його. Потрібно просто тримати його на дистанції. У такому разі це буде жахливий поєдинок для перегляду».

Белью прогнозує дуже важкий бій для Ф’юрі.

«Якщо він вийде і робитиме те, про що він говорить – поб'є середньоваговика, нокаутує його, задавить і переїде – він програє. Він не знесе Олександра. Якщо хлопець не хоче пропускати, він не пропустить. Він пропускає коли хоче. Я дивився, вивчав його, але він мене побив».

Колишній боксер ставить на перемогу Усика.

«Я думаю: «Якщо хтось і поб'є Ф'юрі, – це буде Усик». Я ставлю на його перемогу. Справді. Я просто думаю з Усиком настільки важко мати справу, і він найментальніша людина, з якою ти коли-небудь зустрічався у своєму житті», – заявив Белью в інтерв’ю в інтерв’ю YouYube-каналу October Red.

  • Нагадаємо, що Белью зустрічався з Усиком у 2018 році. Тоді українець здобув перемогу нокаутом у восьмому раунді;
  • Зазначимо, що більшість людей зі світу боксу вважає фаворитом бою саме Ф’юрі. Зокрема, на британця ставлять промоутер Едді Хірн та тренер Малік Скотт;
  • Бій між Усиком та Ф’юрі відбудеться 23 грудня або у січні 2024 року.