Помста за брата: 23 роки тому Володимир Кличко переміг кривдника Віталія та став чемпіоном світу – відео бою

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
4974
0 голосів
Помста за брата: 23 роки тому Володимир Кличко переміг кривдника Віталія та став чемпіоном світу – відео бою
Володимир Кличко проти Кріса Бьорда. Фото: Google
Колишній чемпіон світу у надважкій вазі Володимир Кличко 14 років тому переміг американця Кріса Бьорда та помстився американцеві за поразку старшого брата.

Володимир Кличко 14 жовтня 2000 року не тільки вперше в своїй професійній боксерській кар’єрі став чемпіоном світу, але й помстився Крісу Бьорду за те, що той переміг його брата Віталія у квітневому поєдинку.

«Помста за брата», як охрестили цей бій у боксерському світі, проходив у Німеччині. Володимир у свої 24 роки мав звання чемпіона Європи та планував завоювати ще й світовий титул.

Кличко-молодший почав бій неквапливо, але з перших раундів зайняв центр рингу та працював першим номером. У дев’ятому раунді праве око Бьорда опухло, погіршивши Крісу огляд. А потім після двійки джебів Володимир відправив чинного чемпіона світу у нокдаун.

Вдруге суддя відкрив американцеві рахунок в 11 раунді після серії хуків українця. Але американець знову підвівся і продовжив бій. 

До 12-го раунда обидва ока американця запливли, він погано бачив, але все ж таки зумів достояти до фінального гонгу. 

Судді одноголосно віддали перемогу та пояс WBO Кличку-молодшому (120:106, 118:107, 119:107), який уперше став чемпіоном світу.

  • Нагадаємо, що Боьрд та Кличко-молодший провели ще один поєдинок. Сталося це у квітні 2006 року. Той поєдинок завершився перемогою українця технічним нокаутом у сьомому раунді.