«Мене повністю викинули»: Джойс залишився в розпачі через поєдинок Усика та Дюбуа

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1253
0 голосів
«Мене повністю викинули»: Джойс залишився в розпачі через поєдинок Усика та Дюбуа
Олександр Усик та Даніель Дюбуа, фото: Getty Images
На думку британського боксера Джо Джойса, саме він, а не Даніель Дюбуа повинен був отримати можливість боксувати з Олександром Усиком, адже Джойс залишив Дюбуа в переможених.

Британський боксер Джо Джойс залишився незадоволеним тим фактом, що Даніель Дюбуа (19-2, 18 KO) отримав можливість боксувати проти Олександра Усика (21-1, 14 KO) раніше за нього:

«Було прикро, що хлопець, якого я переконливо переміг, отримав шанс переді мною. І мене турбує те, що колись я був золотим чемпіоном WBA і заплатив санкційні збори, а потім мене повністю викинули. Я міг би піти цим шляхом, але я пішов шляхом WBO і знову опинився в цій позиції». 

Британець від поразки Дюбуа відчуває подвійний смуток, адже сам Джо в квітні 2023 року програв статус тимчасового чемпіона за версією WBO китайцю Чжан Чжілею (25-1-1, 20 КО):

«Але програти Чжану, коли я був так близько, міг просто почекати і взяти інший бій… Це був досить важкий урок, який я повинен був засвоїти».

Натомість Джойс активував опцію негайного реваншу, який пройде 23 вересня на лондонському стадіоні «Уемблі»:

«Якби я провів проміжний бій, то це відкрило б можливість комусь вибороти бій з Чжаном або надати йому шанс на титул WBO. Саме тому я вирішив запросити негайний реванш, щоб відновити своє становище», – сказав Джо в інтерв’ю сайту BoxingScene.

  • Раніше WBA виключила Джойса з числа претендентів на повноцінний титул, який Усик в 2021 році відібрав у Ентоні Джошуа.
  • Гіпотетичний поєдинок між Джо та Даніелем був би реваншем, адже Джойс вже перемагав Дюбуа нокаутом у десятому раунді, в бою, який в листопаді 2020 року прийняв Лондон.