Красюк поставив остаточну крапку у «арешті» Усика: промоутер чемпіона світу розповів абсолютно всю правду

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
5892
4 голоси
Красюк поставив остаточну крапку у «арешті» Усика: промоутер чемпіона світу розповів абсолютно всю правду
Олександр Усик, фото: Getty Images
Промоутер українського чемпіона світу з боксу за версіями WBA, WBO та WBC у суперважкій вазі Олександра Усика (22-0, 14 КО) – Олександр Красюк – прокоментував затримання свого клієнта в аеропорту Кракова.

Олександр Красюк, який є промоутером Олександра Усика, висловився щодо ситуації із затриманням свого підопічного в аеропорту Кракова.

За словами менеджера, Усик потрапив в цю історію не сам.

«Олександр разом зі своїм другом (теж Олександром) вилітали рейсом FR2777 RyanAir із Кракова до Салонінків, перед цим проїхавши понад 11 годин із Києва до Кракова автомобілем і трішки втомившись».

Саме через необачність друга його клієнта почалися непорозуміння.

«Усик мав priority чергу на посадку, а його товариш – загальну чергу. Очікуючи бордінг, товариш Олександра заснув на сидіннях у зоні очікування».

Усик не захотів йти у літак без друга.

«Після оголошення початку посадки Усик розбудив друга та сказав, що чекатиме на нього біля виходу. Пройшовши процедуру перевірки паспорта та посадкового, Усик лишився чекати на товариша. З цього все і почалося».

Саме стан іншого Олександра здався підозрілим працівникам аеропорту.

«Співробітники авіакомпанії якимось дивним чином встановили стан іншого Олександра як «глибоке алкогольне сп'яніння» і не дозволили пройти на рейс».

В підсумку другу Усика довелося пройти з поліцією.

«Після появи офіцерів працівники авіакомпанії вказали на другого Олександра й пояснили свої висновки щодо недопуску на рейс. Поліція попросила його пройти з ними для встановлення факту й оформлення документів».

Боксер втрутився в ситуацію й у підсумку опинився у кайданках.

«Усик твердо заявив, що не залишить свого друга, не полетить без нього і не збирається покидати зону посадки до появи представників української дипломатії. На що поліціянти пригрозили затриманням і одяганням кайданок. Тоді Усик протягнув руки… І поліціянт одягнув кайданки на його запʼястя».

На щастя, підозри про сп’яніння друга Усика не підтвердилися.

«У місцевому приміщенні поліції другому Олександру запропонували пройти відповідну перевірку, яка не підтвердила версію Ryanair. Після цього між поліціянтами та співробітниками авіакомпанії відбулась «неприємна розмова», однак вже було запізно…».

Таким чином, місцеві правоохоронці потрапили в безглузду ситуацію та вимушені були відповідати.

«Тим часом на місці вже був Генконсул України й пояснення вже довелося давати польським правоохоронцям. Чи то місячне затемнення так затьмарило свідомість працівників авіакомпанії та поліції, чи бажання ближче познайомитись із видатним чемпіоном, говорити складно».

Красюк підсумував ситуацію з гумором.

«Можна сказати, що річницю перемоги Усика над Гловацьким поляки відзначили своєрідно. Тож, слава Богу, інцидент вичерпано. Чекатимемо на офіційні вибачення та компенсації від авіакомпанії RyanAir та від польських правоохоронців», – написав Красюк на своїй сторінці в Інстаграмі.

Нагадаємо, що Усик переміг поляка Кшиштофа Гловацького (32-4, 20 КО) 17 вересня 2016 року за очками одноголосним рішенням суддів, завоювавши титул WBO у крузервейті.