Гвоздик здивував заявою про події на Донбасі 2014-го року: «Ніби там якісь сепаратисти‎»

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
5314
2 голоси
Гвоздик здивував заявою про події на Донбасі 2014-го року: «Ніби там якісь сепаратисти‎»
Олександр Гвоздик. Фото: Google
Колишній чемпіон світу Олександр Гвоздик (20-2, 16 KO) поділився думками про початок повномасштабної війни Росії проти України, згадавши своє відношення до подій на Донбасі у 2014-му році.

Олександр Гвоздик сказав, що не очікував на повномасштабне вторгнення путінських військ.

«В Україні є різні категорії людей. Я ставився до тієї, хто просто не вірив у це. Люди роблять помилки – можливо, це була моя помилка. Я взагалі не вірив, що таке може бути. Для мене це був шок. Я почував себе зрадженим, бо насправді ніколи такого не очікував». 

Боксер здивував відвертістю, коли зізнався, що йому події га Донбасі у 2014-му році здавалися далекими, але пізніше сталося прозріння.

«Ось ці події на Донбасі – вони не торкнулися більшості українського населення, тому якось воно було. Це ніби громадянська війна, ніби там якісь сепаратисти – я не сприйняв цього. 

А коли це сталося, у мене сталося прозріння. Перший тиждень, мабуть, я сидів, дивився телевізор у шоці. Потім вирішив, що маємо те, що маємо, життя має продовжуватися. І це, до речі, спонукало мене повернутися до боксу», –сказав українець у коментарі YouTube-каналу UDSA Inside Athlete Stories.

  • Свій останній бій Гвоздик провів у червні. Він поступився за очками одноголосним рішенням суддів американцю Девіду Бенавідесу (29-0, 24 КО) за титул тимчасового чемпіона WBC;
  • З 2018 по 2019 рр. Гвоздик володів повноцінним поясом WBC.