«Ти порівняв мене з Путіним?»: колишня жертва Усика висловився про війну в Україні

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
130
1 голос
«Ти порівняв мене з Путіним?»: колишня жертва Усика висловився про війну в Україні
Олександр Усик та Майріс Брієдіс. Фото: Google
Колишній чемпіон світу у важкій вазі Майріс Брієдіс, якого свого часу переміг Олександр Усик, спростував, що він не вважає росію країною-агресором та окупантом у війні з Україною.

Майріс Брієдіс днями дав інтерв’ю ютуб-порталу RUS TVNET і зазвичай врівноваженого латиша ледь не розгнівив його інтерв'юер, який закинув тому, що він, Майріс, ніби, немає чіткої позиції щодо війн в Україні й буцімто якось казав, що і президент-диктатор РФ Володимир Путін проти війни в Україні.

«Ти порівняв мене з Путіним. Я на той момент був у Англії. Я займався своїм майбутнім боєм. Я сиджу в аеропорту мені дзвонить мій менеджер і каже: «Якщо ти зараз не скажеш свою думку про війну і про те, що відбувається - там заїжджають танки і так далі, то всі ЗМІ, включаючи вас, будуть писати, що Майріс за Путіна».

Зараз би я сказав там все як треба написати, написав би. Я не міністр закордонних справ, але мене запитували як із міністра, мене засудили до міністра, а не як спортсмена», – сказав Брієдіс.

Нагадаємо, що на початку весни 2022 року Брієдіс опублікував у соцмережах заяву, що він проти війни. Боксер сказав, що не підтримує жодну воюючу сторону, а пізніше заявив, що він «на боці Латвії».

  • Олександр Усик переміг Майріса Брієдіса у  півфіналі World Boxing Super Series. Латиш програв українцю рішенням більшості суддів.