«Це все політика»: ексчемпіон світу розкритикував рішення, через яке Усик втратив один із титулів

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
125
0 голосів
«Це все політика»: ексчемпіон світу розкритикував рішення, через яке Усик втратив один із титулів
Олександр Усик. Фото: Google
Колишній чемпіон світу у другій середній вазі Карл Фроч поділився думкою про те, що в Олександра Усика відібрали чемпіонський пояс IBF перед реваншем з Тайсоном Ф'юрі.

Олександр Усик (22-0, 14 КО), як переможець поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі, зобов’язаний провести захист титулу IBF без будь-яких проміжних боїв.

Однак український боксер планує зустрітися у реванші з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО). Тому нещодавно з'явилася інформація, що IBF планує забрати свій титул у надважкій вазі в Олександра Усика.

Українець вирішив зіграти на випередження і відмовитися від титулу IBF. Врешті-решт, організація призначила Даніеля Дюбуа (21-2, 20 KO) володарем поясу.

Ентоні Джошуа (28-3, 25 КО) зустрінеться 21 вересня у поєдинку проти британця, де на кону стоятиме пояс IBF.

Колишній чемпіон світу у другій середній вазі Карл Фроч поділився думкою про ситуацію, яка склалася:

«Навіщо було забирати в Усика титул IBF перед реваншем з Ф'юрі? Це все політика. Вони зробили так, щоб бій Дюбуа – Джошуа був чемпіонським. Це картонний пояс, він просто не справжній. Хто б не переміг у бою Дюбуа – Джошуа, – він не буде справжнім чемпіоном.

Я думаю, що Джошуа переможе, але він не може називати себе справжнім чемпіоном. Справжній чемпіон зараз тільки один – це Олександр Усик», – сказав Фроч в коментарі для SecondsOut Boxing News.

Нагадаємо, що Олександр Усик двічі за очками переміг Ентоні Джошуа у 2021 і 2022 році, а в 2023 році технічним нокаутом здолав Данієля Дюбуа.