Український боксер здивував заявою щодо прапора України: побачив у кольорах «повалення конституційного ладу»

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
14266
7 голосів
Український боксер здивував заявою щодо прапора України: побачив у кольорах «повалення конституційного ладу»
Дмитро Митрофанов. Фото: Google
Український боксер-професіонал, що виступає у середній вазі Дмитро Митрофанов (13-1-1, 6 КО) опублікував сторіз в інстаграмі на тему прапора України, де поставив під сумнів розташування кольорів на ньому.

Попри те, що синьо-жовтий порядок кольорів на державному прапорі закріплено офіційно як основний і саме його було офіційно ухвалено в незалежній Україні 28 січня 1992 року, в Україні періодично порушують питання порядку кольорів на прапорі, закликаючи перевернути. 

Як це не дивно, але до когорти тих, хто хоче такого, перевернути прапор, доєднався і боксер Дмитро Митрофанов.

«Прапор у нас жовто-блакитний. Нічого не змінилося, я живу у республіці. А синьо-жовтий – то підміна понять та повалення конституційного ладу. Зі школи та інституту – прапор – жовто-блакитний. Так є, так було і так буде.

Українська Республіка ахо. Народе. Хто свідомо нас намагається ввести в оману, а головне навіщо?» – написав Митрофанов та опублікував світлину, на якій прапор України жовтим догори на своїй сторінці в Інстаграм.

  • Митрофанов – 34-річний боксер з Чернігова. Розпочав професійну кар'єру у 2017 році, відтоді провівши 15 поєдинків (13-1-1, 6 КО).
  • Дмитро є бронзовим призером чемпіонату Європи 2011 року.