Легендарний британець назвав боксера, який бив сильніше, ніж Льюїс і Тайсон: прізвище бійця здивує багатьох

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1427
1 голос
Легендарний британець назвав боксера, який бив сильніше, ніж Льюїс і Тайсон: прізвище бійця здивує багатьох
Френк Бруно. Фото: Google
Колишній чемпіон світу за версією WBC Френк Бруно назвав боксера, який завдав йому сильнішого удару за Майка Тайсона і Леннокса Льюїса. Прізвище цього бійця маловідоме.

Френк Бруно зізнався, що сильніше за Леннокса Льюїса та Майка Тайсона його бив маловідомий для українських вболівальників Джеймс Сміт.

«У Сміта був найсильніший удар. Він сам був дуже сильним. Це був один з моїх найважчих боїв. Я тоді був досить молодим, а він був набагато старшим. 

Я програв цей бій, але він дав мені багато досвіду. Я багато чому навчився з його ударів і намагався використовувати його стиль пізніше», – сказав Бруно у коментарі Ring Magazine.

Нагадаємо, що 13 травня 1984 року Бруно програв Сміту нокаутом. Цей бій отримав звання «‎Апсет року» за версією журналу «Ринг‎».

  • Бруно – чемпіон світу серед професіоналів у важкій вазі за версією WBC (1995-1996), чемпіон Європи за версією EBU (1985). 
  • Нагороджений Орденом Британської Імперії. 
  • Володіє світовим рекордом - процентне співвідношення його виграних боїв і нокаутів дорівнює 95 %.
  • Френк двічі програвав Тайсону і одного разу поступився Льюїсу.
  • Сміт – володар поясу у важкій вазі за версією WBA (1986-1987). 
  • Перший чемпіон світу, який здобув вищу освіту. Американець отримав ступінь молодшого спеціаліста в галузі ділового адміністрування 1973 року, а через два роки – ступінь у галузі ділового адміністрування.