«Я кричав, я благав, щоб зупинили поєдинок»: колишній чемпіон світу хотів врятувати українця у бою його життя

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
66179
29 голосів
«Я кричав, я благав, щоб зупинили поєдинок»: колишній чемпіон світу хотів врятувати українця у бою його життя
Сергій Дерев’янченко та Крістіан Мбіллі. Фото: Top Rank
Ексчемпіон світу у першій напівсередній (WBC, 2008-2009, 2011; WBO, 2009-2012) та напівсередній (WBO, 2012-2014, 2015-2016) вагових категоріях Тімоті Бредлі висловився про бій Сергія Дерев’янченка із Крістіаном Мбіллі.

Американський ексбоксер Тімоті Бредлі (33-2-1, 13 КО), який коментував матч українського боксера другої середньої ваги Сергія Дерев’янченка (15-6, 10 KO) проти француза Крістіана Мбіллі (28-0, 23 KO), дав свою оцінку даному протистоянню.

На його думку, Дерев’янченко та його команда прийняли хибне рішення продовжувати зустріч після третього раунду із травмою лівої руки.

«Я гадаю, ви всі чули трансляцію. Я кричав, благав, щоб кут зупинив поєдинок. Між раундами я вставав, підводився протягом бою, намагався вплинути на кут і сказати: «Гей, хтось повинен втрутитися і врятувати цього хлопця».

Експерт спробував пояснити, чому українець вчинив саме так.

«По суті це був поєдинок його життя. Він не вигравав раунди, він виграв, можливо, один-два раунди на деяких записках суддів, і він приймав побиття. Так, він боровся, але це його природа».

Бредлі вважає, що Дерев'янченку буде важко відновитися після такого побиття.

«Ми ніколи не бачили такої хоробрості, яку він показав, здатності продовжувати бій і знаходити спосіб донести удари по Мбіллі. Але водночас, та кількість шкоди, якої він зазнав протягом поєдинку, – він ніколи не буде колишнім», – сказав він в інтерв’ю YouTube-каналу «ProBox TV».

Зазначимо, що Деревʼянченко програв поєдинок за очками одноголосним рішенням суддів.