Ломаченко завершив кар’єру: названо людину, що вмовила легенду повернутися після скандальної поразки від Хейні

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
36085
24 голосів
Ломаченко завершив кар’єру: названо людину, що вмовила легенду повернутися після скандальної поразки від Хейні
Василь Ломаченко і Девін Хейні. Фото: Getty Images
Катмен чемпіона світу з боксу за версією IBF у легкій вазі Василя Ломаченка – Расс Анбер – розповів, хто вмовив українця не завершувати спортивну кар’єру після поразки від американця Девіна Хейні.

Расс Анбер, який є катменом Василя Ломаченка (18-3, 12 КО), заявив, що батько і тренер українця Анатолій вмовив його не завершувати кар’єру після поразки від Девіна Хейні (31-0, 15 КО).

«Ломаченко пішов після бою з Хейні, він зав'язав із боксом. Загалом, батько переконав його повернутися, він сказав: «Ти не можеш піти ось так. Я знаю, що ти хочеш це зробити. Проведімо ще один титульний бій».

Наступний бій проти австралійця Джорджа Камбососа (21-3, 10 КО) за титул IBF, який Ломаченко виграв технічним нокаутом в 11-му раунді у травні цього року, докорінно змінив ситуацію.

«Вони влаштували поєдинок із Камбососом, і Ломаченко зробив те, що Хейні не зміг зробити за 24 раунди. Він зупинив Камбососа і зробив це переконливо».

На думку експерта, Хейні просто скористався проблемами українця.

«Думаю, Ломаченко довів, що має бути абсолютним чемпіоном. Він мав вирушити до Австралії за цими титулами й завоювати їх, коли Хейні скористався ситуацією у зв'язку з війною [у 2022 році]. Тоді сталося багато речей, які завадили Ломаченку досягти мети всього його життя».

Катмен не впевнений, що Ломаченко ще зможе стати абсолютом.

«Чи зможе він це зробити? Я не знаю, чи на його боці час. І це сумно», – сказав Анбер в інтерв'ю YouTube-каналу «Boxing News».

  • Нагадаємо, що Ломаченко та Хейні зустрілися у бою за звання абсолюта у легкій вазі в травні 2023 року.
  • Американець переміг за очками одноголосним рішенням суддів, однак багато хто з експертів та фанів не визнав перемоги Хейні.
  • Сам Ломаченко назвав ту поразку «пограбуванням».