«У мене не забрали титул»: Усик пояснив, що насправді сталося з його поясом IBF і втраченим статусом абсолюта

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1383
2 голоси
«У мене не забрали титул»: Усик пояснив, що насправді сталося з його поясом IBF і втраченим статусом абсолюта
Олександр Усик. Фото: Getty Images
Український боксер хевівейту Олександр Усик (22-0, 14 KO) наполіг, що він добровільно склав свій титул IBF на користь британця Даніеля Дюбуа, який битиметься із земляком Ентоні Джошуа.

Боксер Олександр Усик заявив, що він добровільно відмовився від титулу IBF після перемоги над британцем Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО), а не був позбавлений його в примусовому порядку.

«Послухайте, ми перемогли. Я абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі, у нас були чотири пояси. Так, це політика – я повинен захищати свої пояси. У мене не забрали титул, я звільнив його. Але для мене дуже важливо, коли мій спорт і моя вагова категорія активні».

Українець заявив, що тільки радий за Джошуа та Дюбуа, які розіграють між собою трофей.

«Джошуа – чудовий боєць, Дюбуа теж. Це чудовий бій за титул IBF. Тепер у мене залишилося три пояси. У нас є реванш із Ф'юрі. Ми його проведемо, а потім подумаємо, що робити далі. Для мене це не має значення. Я вже став абсолютним чемпіоном», – сказав Усик в інтерв'ю YouTube-каналу Boxing King Media.

  • Нагадаємо, що Усик переміг Ф’юрі у травні за очками роздільним рішенням суддів та об’єднав пояси WBC, WBA, WBO та IBF;
  • Після він мав провести терміновий захист титулу IBF проти обов'язкового претендента Дюбуа, однак на 21 грудня в нього запланований матч-реванш із Ф’юрі;
  • Бій Джошуа та Дюбуа пройде 21 вересня.