«Безглузде рішення, оскільки їх обох побив Усик»: колишній чемпіон світу розкритикував поєдинок Джошуа – Дюбуа

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
7781
7 голосів
«Безглузде рішення, оскільки їх обох побив Усик»: колишній чемпіон світу розкритикував поєдинок Джошуа – Дюбуа
Ентоні Джошуа та Олександр Усик. Фото: Google
Колишній чемпіон Карл Фроч поділився думками про майбутній поєдинок між ексчемпіоном у надважкій вазі Ентоні Джошуа та володарем титулу IBF Даніелем Дюбуа.

Олександр Усик (22-0, 14 КО), як переможець поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі, зобов’язаний провести захист титулу IBF без будь-яких проміжних боїв.

Однак український боксер планує зустрітися у реванші з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО). Тому нещодавно з'явилася інформація, що IBF планує забрати свій титул у надважкій вазі в Олександра Усика.

Українець вирішив зіграти на випередження і відмовитися від титулу IBF, аби подарувати пояс переможцю поєдинку Ентоні Джошуа – Даніель Дюбуа.

Колишній чемпіон світу Карл Фроч прокоментував майбутній бій між двома британськими боксерами:

«Я не розумію, як цей бій може бути боєм за титул IBF. Я не розумію, як переможець цього бою, може підіймати руки, тримаючи красивий червоно-золотий пояс. Це мав би бути бій за тимчасовий титул IBF або за пояс чемпіона Британії. Це два британці, які програли чемпіону Усику. Не треба було позбавляти Олександра пояса IBF.

Усик є абсолютним чемпіоном, а тепер Ей Джей і Даніель битимуться за чемпіонський титул. Ви не можете піднімати руку в кінці цього бою і називати себе чемпіоном світу. Ви обоє програли Усику – Дюбуа один раз, Джошуа двічі. Тому це нечесно», – заявив Карл Фроч в коментарі для Froch on Fighting.

Нагадаємо, що Олександр Усик двічі за очками переміг Ентоні Джошуа у 2021 і 2022 році, а в 2023 році технічним нокаутом здолав Данієля Дюбуа.