«Політична маячня. Це принижує спорт»: колишній чемпіон світу не підбираючи виразів розніс реванш Усик – Ф’юрі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
8622
3 голоси
«Політична маячня. Це принижує спорт»: колишній чемпіон світу не підбираючи виразів розніс реванш Усик – Ф’юрі
Олександр Усик та Тайсон Ф'юрі, фото: Getty Images
Американський ексчемпіон світу за версією WBO (2014) в другій легкій ваговій категорії Кріс Алгієрі (25-4, 9 КО) розкритикував IBF за рішення позбавити Олександра Усика поясу напередодні матчу-реваншу із Тайсоном Ф’юрі.

Кріс Алгієрі зробив жорстку заяву з приводу рішення IBF змусити українця Олександра Усика (22-0, 14 КО) відмовитися від титулу напередодні матчу-реваншу із британцем Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО).

На його думку, такий хід значно знизив інтригу майбутнього бою.

«Втручання IBF, яке сприяло тому, що Усик звільнив свій титул у надважкій вазі, а Даніель Дюбуа став чемпіоном, безпідставно позбавило реванш бою Усик – Ф'юрі статусу поєдинку за титул абсолютного чемпіона у надважкій вазі, а отже, і частини його привабливості».

Алгієрі вважає, що це ніщо інше, як політика.

«Подібне – політична маячня, бо насправді це все не тільки принижує спорт, але й принижує IBF як організацію. Кожного разу, коли органи, що накладають санкції, поводяться подібним чином, це підриває їхню і без того підірвану репутацію. Всі знають про їхні часто сумнівні бізнес-практики».

Експерт відверто не розуміє мотивації такого розвитку подій.

«Чемпіон занадто часто не є чемпіоном. Усик і Ф'юрі, на законних підставах, є двома найкращими бійцями у надважкій вазі. Як можна виправдати те, що у них забрали титул і віддали його комусь іншому?» – заявив Алгієрі в інтерв’ю Boxing Scene.

  • Нагадаємо, що в червні Усик відмовився від свого поясу IBF на користь британського тимчасового чемпіона IBF Дюбуа (21-2, 20 КО), який має його розіграти у поєдинку проти земляка Ентоні Джошуа (28-3, 25 КО) 21 вересня;
  • 18 травня Усик за очками роздільним рішенням суддів здолав Ф’юрі та став абсолютом хевівейту, об’єднавши титули WBC, WBA, WBO та IBF;
  • Після він був зобов’язаний провести захист титулу IBF без будь-яких проміжних боїв, однак його реванш з Ф’юрі запланований на 21 грудня.