Не Кличко, не Тайсон і навіть не Вайлдер: жертва Усика назвав найсильнішого нокаутера в історії боксу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2516
3 голоси
Не Кличко, не Тайсон і навіть не Вайлдер: жертва Усика назвав найсильнішого нокаутера в історії боксу
Джордж Форман. Фото: FilmMagic
Колишній чемпіон світу в першій важкій вазі за версією WBC (2016-2017) Тоні Белью (30-3-1, 20 KO) назвав американського колишнього суперважковаговика Джорджа Формана (76-5, 68) найсильнішим нокаутером в історії боксу.

Британець Тоні Белью вважає, що легендарний Джордж Форман є найсильнішим нокаутером в історії боксу.

На його думку, Деонтея Вайлдера (43-4-1, 42 KO) можна вважати найкращим панчером лише сьогодення.

«Вайлдер – найпотужніший панчер сучасності. Люди, які кажуть, що він найсильніший панчер в історії, безумовно, не мають найменшого уявлення».

Белью пояснив свою позицію щодо Формана.

«Форман, без тіні сумніву, – найбільший панчер, якого коли-небудь бачили в боксі. Він відключав суперників. Форман нокаутував Джо Фрейзера. Фрейзер був абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі, він переміг Мохаммеда Алі, але Форман підняв його з ніг аперкотом і змусив приземлитися на коліна».

На думку експерта, результати Формана говорять самі за себе.

«Подивіться його бій із Роном Лайлом. Він нокаутував Кена Нортона - феноменального бійця, дійсно сильного. Форман повернувся в 40 років і нокаутував Майкла Мурера, який переміг Евандера Холіфілда», – сказав Белью в інтерв’ю YouTube-каналу «Lucky Block Casino».

  • Зазначимо, що Форман був чемпіоном у хевівейті за версіями WBC (1973-1974), WBA (1973-1974, 1994-1995), IBF (1994-1995);
  • Нещодавно у США склали список з найстрашніших боксерів в історії, в який увійшли Форман, Вайлдер і Віталій Кличко (45-2, 41 КО);
  • У листопаді 2018 року Белью нокаутом у восьмому програв українцю Олександру Усику (22-0, 14 КО) бій за титули WBO, WBC, IBF, WBA-Super та The Ring та звання абсолюта у першій важкій вазі.