Шляхетність Усика ні до чого: авторитетний журналіст назвав справжню причину, чому українець звільнив пояс IBF

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
183
2 голоси
Шляхетність Усика ні до чого: авторитетний журналіст назвав справжню причину, чому українець звільнив пояс IBF
Олександр Усик. Фото: Instagram
Український чемпіон світу з боксу у суперважкій вазі Олександр Усик (22-0, 14 КО) мав відмовитись від свого титулу IBF після першого бою проти Тайсона Ф’юрі (34-1-1, 24 КО).

У вівторок, 25 червня, боксер Олександр Усик записав відеозвернення у якому відмовився від свого поясу IBF на користь британського тимчасового чемпіона IBF Даніеля Дюбуа (21-2, 20 КО), який має його розіграти у поєдинку проти земляка Ентоні Джошуа (28-3, 25 КО) 21 вересня.

Як повідомив журналіст Ден Рафаел на своїй сторінці в Х, насправді в Усика не було інших варіантів, адже такий сценарій був оговорений завчасно.

«В Олександра справді не було вибору. У контракті з Тайсоном Ф'юрі було зазначено, що переможець складе повноваження чемпіона IBF» – написав Рафаел.

  • Нагадаємо, що 18 травня Усик за очками роздільним рішенням суддів здолав британця Ф’юрі та став абсолютом, об’єднавши титули WBC, WBA, WBO та IBF;
  • Після українець був зобов’язаний провести захист титулу IBF без будь-яких проміжних боїв, однак на 21 грудня в нього запланований матч-реванш проти Ф’юрі.