«Гвоздик стріляв з рушниці для пейнтболу»: колишній тренер українця чітко пояснив, чому він програв Бенавідесу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
944
4 голоси
«Гвоздик стріляв з рушниці для пейнтболу»: колишній тренер українця чітко пояснив, чому він програв Бенавідесу
Олександр Гвоздик та Девід Бенавідес. Фото: Getty Images
Колишній тренер українського боксера Олександра Гвоздика – Тедді Атлас – висловився щодо його бою проти американця Девіда Бенавідеса за титул тимчасового чемпіона за версією WBC у напівважкій вазі.

Тедді Атлас, який є екстренером Олександра Гвоздика (20-2, 16 КО), у програмі YouTube-каналу «The Fight with Teddy Atlas» підбив підсумки його поразки у поєдинку із Девідом Бенавідесом (29-0, 24 КО)

Експерт визнав, що більша частина матчу була за американцем.

«Бенавідес був тим, хто домінував у бою перших сім-вісім раундів. Він сильно вразив Гвоздика у четвертому раунді. Гвоздик виявив стійкість, щоб пройти цю ранню частину бою».

При цьому Гвоздик навіть міг виграти цей поєдинок.

«Попри пропущені чотири роки та три роки бою проти нетопової опозиції, я розумів, що Гвоздик мав шанс виграти у цьому бою. Він був добре прикритий, але не мав рухів головою. Він блокував удари, але багато цих ударів пройшло. Він дозволяв Бенавідесу бути агресивним, підходити та працювати»

Атлас наголосив, в чому саме не спрацював план українця.

«Мав бути джеб, який тримав би Бенавідеса на відстані, але він був недостатньо жорстким. Один хлопець стріляв з рушниці для пейнтболу, а інший використовував справжні патрони. Металеві пронизливі патрони, які пробивають наскрізь бронежилет. Різниця в ударах була очевидною».

Експерт назвав ключові помилки українця.

«Великим сюрпризом було те, що Гвоздик не рухав головою. Добре, опонент контролює тебе, але ще раз, якщо ти рухаєш головою, він кидає удари й промахується. І в такому разі він буде трохи стриманий, бо щось повернеться у відповідь. Ось що спричинило програш Гвоздиком ранніх раундів».

Наостанок Атлас пояснив, чому Гвоздик не дотиснув Бенавідеса у кінцевих раундах.

«Якщо ти збираєшся уповільнити такого хлопця, як Бенавідес, потрібно також ловити його на таймінгу. Якщо він кидає багато ударів, то вразливість може бути в таймінгу – ловити його, коли він кидає удари. Такого я не бачив у Гвоздика. Вважаю, що це була ще одна річ, яка нашкодила», – сказав Атлас.

  • Гвоздик програв за очками одноголосним рішенням суддів;
  • Українець завив про бажання провести реванш.