Усик – Ф’юрі: відомо, скільки грошей організаторам приніс бій за абсолюта

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
861
1 голос
Усик – Ф’юрі: відомо, скільки грошей організаторам приніс бій за абсолюта
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото: Google
Поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі між українцем Олександром Усиком та британцем Тайсоном Ф’юрі приніс організаторам солідний дохід, але не окупив усіх витрат.

Грандіозний бій Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі допоміг організаторам з Саудівської Аравії заробити понад 90 мільйонів доларів. Про це повідомило ESPN.

Доходи від переглядів pay-per-view («плата за перегляд‎») склали понад 50 мільйонів доларів, за яку заплатили понад 1,5 мільйона людей. Переважна більшість із них була оформлена у Великій Британії, де вболівали за свого співвітчизника Ф’юрі.

Івент приніс 40 мільйонів доларів від спонсорства та ще понад три мільйони доларів від продажу квитків на вечір боксу. 

Але всі доходи не допомогли організаторам заробити, адже витрати на виробництво, гонорари бійців, розваги, подорожі та інше коштували саудитам близько 120 мільйонів доларів.

  • Нагадаємо, що українець переміг британця роздільним рішенням суддів: 115-112, 113-114 та 114-113.
  • Усик став першим в історії абсолютним чемпіоном світу в епоху чотирьох поясів.
  • Також наш співвітчизник другий боксер в історії після Евандера Холіфілда, який був абсолютним чемпіоном світу у важкій та надважкій категоріях. 
  • Ще Олександр став третім (після Теренса Кроуфорда та Наої Іноуе) в епоху чотирьох престижних титулів абсолютним чемпіоном у двох дивізіонах.