Бокс можуть виключити з програми Олімпіади: відома причина та як цьому запобігти

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
70
1 голос
Бокс можуть виключити з програми Олімпіади: відома причина та як цьому запобігти
Борис ван дер Ворст. Фото: Google
Президент World Boxing Борис ван дер Ворст детально розповів, чому бокс можуть виключити з програми літніх Олімпійських ігор та як можна цьому запобігти.

Борис ван дер Ворст підтвердив, що численні чутки про те, що один з найпопулярніших видів спорту бокс можуть виключити з програми Олімпіад починаючи з 2028 року є цілком реальним, а не фантастичним сценарієм.

«Перш за все, я хотів би підкреслити, що можливість виключення боксу з програми ОІ-2028 цілком реальна і це кошмарний сценарій для будь-якого любителя боксу, не кажучи вже про боксерів».

Назвав ван дер Ворст і головну причину, через яку МОК може зважитися на дуже радикальний крок.

«Бокс як олімпійський вид спорту вже багато років переживає серйозні проблеми через доведену неефективність IBA (Міжнародна федерація боксу), яка була виключена з олімпійського руху рішенням сесії МОК майже рік тому. Це сталося внаслідок помилок офіційних осіб, відсутності фінансової прозорості та повної залежності від фінансування «Газпрому».

Однак, запевнив ван дер Ворст, завчасно посипати голову попелом не варто. В нього та його організації і є чіткий план, як запобігти виключенню боксу з програми ОІ.

«Щоб зберегти бокс в центрі Олімпійських ігор, ми вже розробили та затвердили стратегічний план на 2024-2028 роки. Він є на нашому вебсайті. Ми вже крок за кроком його впроваджуємо. Ми провели інавгураційний конгрес та низку успішних змагань у Німеччині, Англії, США та Нідерландах. Крім того, готуємося анонсувати нові події, зокрема, наш перший чемпіонат світу», – розповів ван дер Ворст в інтерв’ю LB.

  • Змагання з боксу на літніх Олімпійських іграх уперше з'явилися на іграх 1904 року в Сент-Луїсі (США), і відтоді їх включали до програми кожних наступних Ігор, окрім Ігор 1912 року в Стокгольмі. 
  • Олімпійські Ігри 2024 року пройдуть в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.