«Навряд чи результат реваншу буде таким самим»: ексчемпіон WBO пояснив, хто може зірвати другий бій Усик-Ф’юрі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
6258
10 голосів
«Навряд чи результат реваншу буде таким самим»: ексчемпіон WBO пояснив, хто може зірвати другий бій Усик-Ф’юрі
Олександр Усик та Тайсон Ф’юрі. Фото: Getty Images
Колишній британський боксер Джонні Нельсон проаналізував протистояння між Олександром Усиком (22-0, 14 КО) та Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО).

Ексчемпіон світу у крузервейті за версією WBO (1999-2006) Джонні Нельсон висловився щодо битви між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі.

На думку експерта, британець невірно підійшов до бою.

«Ф'юрі вибрав неправильну тактику. Якщо він отримає урок, то навряд чи результат реваншу буде таким самим. Адже ми бачили, що саме він солював у середині бою».

Ключовим у реванші може стати фактор психології.

«Мене найбільше турбує його моральний голод. Яким Ф'юрі підійде до реваншу з огляду на те, що він поступився у першому бою? Впевнений, йому буде дуже непросто повернути упевненість у своїх силах. Адже якщо ти впевнений, що немає нікого сильнішого, то дуже складно прийняти поразку».

Нельсон задумався про те, що насамперед необхідно змінити у підході Ф'юрі.

«Насамперед зміни необхідно внести до командних дій. Адже під час бою він чув одночасно три голоси. Вони перебивали один одного і давали Тайсону невірні поради, бувши впевненими, що він веде на картах суддів. У його кутку має бути головний – той, до кого він прислухатиметься».

Він наголосив, що Ф’юрі дарма намагався саме перебоксувати Усика, який є більш талановитим спортсменом.

«Ф'юрі перехитрив себе. Він провів бій так, що йому довелося намагатися перебоксувати того, хто сильніший у чисто-боксі. Усик сильніший за Ф'юрі як боксер. Не як боєць, а як боксер. Сподіватимемося, що він отримає урок і проведе реванш інакше – з позиції сили».

Нельсон навіть передбачає, що реванш може не відбутися, якщо Ф’юрі не оговтається від першої поразки в кар’єрі.

«Йому потрібно встигнути зализати рани, що залишилися після цієї поразки. Інакше все повториться. Йому потрібний один шеф-кухар за спиною. Якщо він цього не зробить, то може статися що завгодно. Я навіть не здивуюсь, якщо він відмовиться від реваншу».

Усику в другому поєдинку варто лише закріпити успіх.

«Усику, вважаю, не потрібно винаходити велосипед. Він повинен робити все те, що робив у першому бою. Адже його темп став ключовою запорукою перемоги. Він перечекав шторм. А Ф'юрі не витримав темп і щільність, яку сам і запропонував», – написав Нельсон у своїй колонці для Sky Sports.

  • 18 травня Усик переміг Ф’юрі за очками роздільним рішенням суддів та став абсолютом у хевівейті, об’єднавши титули WBC, WBA, WBO та IBF;
  • Реванш пройде 21 грудня. Є вірогідність, що в ньому вже не розігруватиметься пояс IBF.