У Ф’юрі залишився останній шанс: колишні чемпіони світу озвучили Тайсону єдиний спосіб виграти реванш у Усика

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3269
4 голоси
У Ф’юрі залишився останній шанс: колишні чемпіони світу озвучили Тайсону єдиний спосіб виграти реванш у Усика
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото: Getty Images
Колишні боксери Кріс Елджієрі та Пол Маліньяджі розібрали протистояння між Олександром Усиком (22-0, 14 КО) та Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО).

Експерти Кріс Елджієрі та Пол Маліньяджі в ефірі ProBox TV розповіли, які висновки повинен зробити Тайсон Ф’юрі з першого бою, аби перемогти Олександра Усика у матчі-реванші.

Колишній чемпіон світу в другій легкій вазі за версією WBO (2014) Елджієрі (25-4, 9 КО) пропонує британцю ризикувати.

«Хочу звернути увагу на те, що пресинг Усика виснажив Тайсона. За весь бій Ф'юрі так до нормально і не спробував свою «другу передачу» – той варіант боксу, коли він просто навантажує суперника своєю вагою, щоб виснажити фізично. Саме це йому й потрібне».

Британцю, аби мати шанси на успіх, доведеться прибігати до хитрощів

«Він повинен зробити бій більш в'язким і більш необачним. Мушу використати боксерські хитрощі – хапати голову суперника в момент нанесення аперкоту. Саме такий стиль він має використати, якщо хоче взяти реванш».

Колишній чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією IBF (2007-2008) та напівсередній вазі за версією WBA (2012-2013) Маліньяджі (36-8, 7 КО) погодився із колегою, але висловив одне зауваження:

«Для цього йому доведеться набрати додаткову вагу. А якщо так, то він ще більше ризикуватиме своїм кардіо. Не виключено, що в такому разі він втомиться ще раніше».

Елджієрі визнав, що Ф’юрі дійсно втомився наприкінці матчу.

«Ф'юрі провів поєдинок надто енерговитратно. Вважаю, що йому потрібно зробити все те саме, що й у реванші з Деонтеєм Вайлдером. Але в такому випадку все впиратиметься в кардіо. Робити те, що він робив – боксувати від джеба та постійно рухатися – це надто енерговитратно».

Експерт підсумував, що Усик перебоксував опонента у кінцевих раундах.

«Усик і зовсім переграв Ф'юрі у битві джебів. Він підібрав зручну дистанцію – середню дистанцію. Причому його джеб був дуже жорстким».

  • 18 травня Усик здолав Ф’юрі за очками роздільним рішенням суддів та став абсолютом у хевівейті, об’єднавши пояси WBC, WBA, WBO та IBF;
  • Реванш пройде 21 грудня. Є вірогідність, що там не розігруватиметься пояс IBF.