«Цирк»: в України вкрали перемогу боксера і шанс на путівку на Олімпіаду-2024 – Федерація готує протест до МОК

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
15438
9 голосів
«Цирк»: в України вкрали перемогу боксера і шанс на путівку на Олімпіаду-2024 – Федерація готує протест до МОК
Юрій Захарєєв. Фото: ФБУ
Український боксер Юрій Захарєєв завершив боротьбу за перепустку на Олімпійські ігри-2024 на стадії 1/8 фіналу кваліфікаційного турніру в Бангкоку, програвши за очками роздільним рішенням суддів ірландцю Айдану Волшу. ФБУ подасть протест.

Боксер Юрій Захарєєв за очками з рахунком 2:3 поступився Айдану Волшу в 1/8 фіналу кваліфікаційного турніру в Бангкоку (Таїланд) на Олімпійські ігри-2024.

Цікаво що після поєдинку Федерація боксу України звернулася до НОК України та разом із президентом організації Вадимом Гутцайтом наразі формує протест на МОК з вимогою передивитися бій та прийняти справедливе рішення.

Ситуацію прокоментував віцепрезидент ФБУ з міжнародних звʼязків Олександр Манчак.

«Олімпійський світовий відбірковий турнір у Бангкоку нагадав великий цирк, де ми бачимо несумлінних суддів, які ухвалюють рішення з високою артистичною майстерністю».

Відео бою:

Він впевнений, що насправді переміг українець.

«Наш спортсмен дуже добре підготувався до кваліфікаційного турніру, і ми точно виграли бій з ірландцем, але «справедливі» судді зробили свою чорну роботу. Вони несправедливим чином дали супернику перевагу з першого раунду, дотримуючись свого чорного бізнесу».

Манчак підкреслив, що просто так не полишить даний інцидент.

«Я, як віцепрезидент Федерації боксу України, член виконкому відділення НОК у Харківській області звернувся до всіх профільних органів із роз'ясненням таких судових несправедливих дій», – наводить його слова пресслужба ФБУ.

  • ОІ-2024 пройдуть з 26 липня по 11 серпня;
  • Змагання відбудуться у Парижі;
  • Серед українських боксерів перепустку на Ігри має лише Олександр Хижняк.